Cronicarul sportiv

Cronicarul sportiv - Richard Ford
Pret: 32,40 Lei
(pretul include TVA)
Disponibilitate:
Carte disponibila in libraria online ishop.roCronicarul sportiv
Comanda acum "Cronicarul sportiv - Richard Ford" de pe libraria ishop la pretul de 32,40 lei
Descriere carte:
Pentru prima oara in limba romana un scriitor american de prima marime, Richard Ford, detinator al premiului Pulitzer si al premiului PEN/Faulkner, cu romanul Cronicarul sportiv, primul volum din trilogia care i-a impus ... eroul-fetis, Frank Bascombe. Acest jurnalist sportiv, scriitor ratat, este, alaturi de Harry Angstrom, zis Rabbit, al lui John Updike, unul dintre personajele emblematice ale romanului american contemporan. Afectat de moartea neasteptata a unuia dintre fiii sai, instrainandu-se treptat de restul familiei si afundandu-se din ce in ce mai tare intr-o stare de melancolie distructiva, Frank va descoperi ca orice experienta amara poate aseza temelia unui nou inceput.

Intr-un orasel patriarhal din America, Pastele ar trebui sa constituie un moment al purificarii sufletesti si al impacarii cu lumea. Nu si pentru Frank Bascombe. Scriitor ratat, in prezent cronicar sportiv si liber-cugetator, Frank incearca sa depaseasca tragedia mortii fiului sau Ralph, urmata de un divort amar si de o criza existentiala majora. In calitate de cronicar sportiv, isi castiga existenta studiind diverse tipologii umane si incercand sa capteze emotiile si framantarile fiecarui individ cu care intra in contact. Cand revista la care lucreaza il va trimite la Detroit sa ii ia un interviu unui fost sportiv, acum imobilizat intr-un scaun cu rotile, lui Frank ii vor fi reactualizate toate temerile, si melancolia de care credea ca se eliberase se va reinstala. Lumea ameninta sa se prabuseasca iarasi pentru el, in momentul in care actuala iubita decide sa il paraseasca, sotia ii intoarce spatele, considerandu-l un pericol pentru propriii sai copii, iar unul dintre prietenii lui se sinucide. Ceea ce va afla Frank insa este ca in viata orice drum infundat poate deschide calea unor noi perspective.

Roman tradus in douazeci de tari si nominalizat la PEN/Faulkner Award in 1987.


Vezi mai multe detalii pe libraria ishop.ro Vezi mai multe detalii despre Cronicarul sportiv
Cartea Cronicarul sportiv in librarie
Fotografiile cartilor prezentate in acest catalog online au caracter informativ si pot exista diferente intre aceastea si cartile respective. Informatiile despre cartea "Cronicarul sportiv - Richard Ford" sunt informative, pot fi schimbate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala.
CARTI PE ACEEASI TEMA
si subiect apropiat..
3 recomandari Cartea.ro
Paienjenel (Spider) - Patrick McGrath Urmatoarea carte recomandata din categoria Literatura universala
Patrick McGrath
23,65 lei
Polca bastarzilor - Stephen Wright Urmatoarea carte recomandata din categoria Literatura universala
Stephen Wright
26,91 lei
O poveste - Alessandro Baricco Urmatoarea carte recomandata din categoria Literatura universala
Alessandro Baricco
26,55 lei

Intoarce-te sa vezi
cartile din categoria
Literatura universalaCarti recomandate din categoria Literatura universala