Clone, gene si nemurire

Clone, gene si nemurire - John Harris
Disponibilitate:
Carte disponibila in libraria online ishop.roClone, gene si nemurire
  • Autor: John Harris
  • Editura: Curtea Veche
  • Colectia: Prometeu
  • Categoria: Genetica
  • ISBN: 973-8356-75-X
  • An aparitie: 2003
  • Numar de pagini: 352
  • Format carte: 13 x 20 cm, brosat
Comanda acum "Clone, gene si nemurire - John Harris" de pe libraria ishop la pretul de 15,20 lei
Descriere carte:
Nu tehnica este elementul periculos. Nu exista o demonie a tehnicii. Exista in schimb misterul esentei ei. Ca un destin al scoaterii din ascundere, esenta tehnicii reprezinta pericolul. (Martin Heidegger)

Prometeu intruchipeaza mitul omului progresist, care indrazneste sa aduca "focul" in mijlocul oamenilor. Oare putem intelege astazi mai bine ca oricind ratiunile pedepsirii lui de catre zei? Colectia Prometeu isi propune sa dezvaluie ce se intimpla in spatele usilor inchise ale laboratoarelor, unde oameni de stiinta in halate albe ne pregatesc destinul. Ne aflam, din nou, in pragul unei revolutii extraordinare. Revolutia la nivelul biologiei moleculare si al geneticii. Vom avea posibilitatea sa deviem si sa controlam evolutia umana intr-o masura fara precedent. Vom putea sa cream noi forme de viata.

Dar clonarea nu este o jucarie a oamenilor mari; ea implica riscuri si probleme etice de un gen aparte, cu care specia umana nu s-a mai intilnit - ele fac subiectul acestei carti despre etica biotehnologiei si a geneticii umane. Cartea lui John Harris aprofundeaza toate aceste chestiuni pe intelesul tuturor. Entuziasmul in privinta clonarii umane - aparut odata cu clonarea primului mamifer, oaia Dolly, la 5 iulie 1996, la Roslin Institute - s-a risipit total odata cu moartea prematura a acesteia, la inceputul acestui an. A aparut intrebarea: daca materialul genetic al oii s-a deteriorat rapid, oare nu acelasi lucru se va intimpla si in cazul primei clone umane? Toate aceste preocupari nu sint straine de stradania permanenta a omului de a afla nemurirea sau macar de a-si imbunatati conditia. Concluzia autorului e mai degraba sceptica: "Nu stiu daca ?educatia il face pe om?, dar sint sigur ca genele nu il pot face." Argumentele sale alcatuiesc o lectura de-a dreptul fascinanta.

John Harris a studiat la Universitatea din Kent si la Colegiul Balliol din Oxford. A fost membru al Comisiei de etica din cadrul Asociatiei Medicilor Britanici in perioada 1991?1997 si unul dintre directorii fondatori ai Asociatiei Internationale de Bioetica. De asemenea, este membru fondator al consiliului de administratie al revistei Bioethics, precum si membru al colegiului redactional al Journal of Medical Ethics. Deseori vorbeste la radio si la televizor despre problemele eticii biomedicale si despre alte chestiuni pe aceeasi tema si a fost consultant pe subiecte de etica in cadrul mai multor organizatii si companii, inclusiv la nivelul Parlamentului European, al Organizatiei Mondiale a Sanatatii si al Comisiei Europene. Este fondatorul si coordonatorul unei importante serii de carti nou aparute la Oxford University Press sub genericul Issues in Biomedical Ethics (Chestiuni de etica biomedicala).


Vezi mai multe detalii pe libraria ishop.ro Vezi mai multe detalii despre Clone, gene si nemurire
Cartea Clone, gene si nemurire in librarie
Fotografiile cartilor prezentate in acest catalog online au caracter informativ si pot exista diferente intre aceastea si cartile respective. Informatiile despre cartea "Clone, gene si nemurire - John Harris" sunt informative, pot fi schimbate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala.
CARTI PE ACEEASI TEMA
si subiect apropiat..
3 recomandari Cartea.ro
Charles Darwin. Parintele Evolutionismului - BUICAN Denis, Trad. IAMBOR Mirela Urmatoarea carte recomandata din categoria Genetica
BUICAN Denis, Trad. IAMBOR Mirela
8,91 lei
Incursiune in antropogeneza - Constantin Balaceanu-Stolnici, Cristiana Glavce, Florina Raicu, Ligia Apavaloae Urmatoarea carte recomandata din categoria Genetica
Constantin Balaceanu-Stolnici, Cristi...
28,82 lei
Mic atlas de genetica - Aurora Mihail Urmatoarea carte recomandata din categoria Genetica
Aurora Mihail
14,15 lei

Intoarce-te sa vezi
cartile din categoria
GeneticaCarti recomandate din categoria Genetica