Cite ceva despre haos

Cite ceva despre haos - Ziauddin Sardar, Iwona Abrams
Pret: 13,30 Lei
(pretul include TVA)
Disponibilitate:
Carte disponibila in libraria online ishop.roCite ceva despre haos
Comanda acum "Cite ceva despre haos - Ziauddin Sardar, Iwona Abrams" de pe libraria ishop la pretul de 13,30 lei
Descriere carte:
Un fluture care da din aripi in Brazilia poate provoca o tornada in Texas? Descoperirea fenomenelor aleatorii in sistemele fizice aparent previzibile a evoluat, transformandu-se intr-o noua stiinta, care declara ca Universul este mult mai imprevizibil decat ne-am inchipuit noi vreodata. Cate ceva despre haos explica modul in care haosul isi face simtita prezenta in diferite evenimente, de la fluctuatia populatiilor de animale pana la urcusurile si caderile de la bursa. De asemenea, examineaza radacinile haosului din matematica si fizica moderna si exploreaza relatia dintre haos si complexitate, noua teorie unificatoare care sugereaza ca toate sistemele complexe evolueaza pornind de la cateva reguli simple. Aceasta este o introducere accesibila intr-o teorie uluitoare si controversata care ar putea schimba dramatic modul in care vedem lumea si locul nostru intr-un Univers turbulent.

Ziauddin Sardar a trait intotdeauna la limita haosului. A inceput ca ziarist specializat pe stiinta, s-a convertit spontan in reporter de televiziune, futurist erudit al studiului islamului, critic cultural si profesor invitat de politica stiintei. Acest comportament haotic l-a impins in mod natural catre scris. Astfel, a scos peste douazeci de volume stiintifice sau de popularizare. Este autorul studiilor clasice Viitorul civilizatiei musulmane si Orizonturi islamice . Cartile sale mai recente includ Matematica, Mohamed, Studii Culturale si Postmodernismul (coautor) din seria Cate ceva despre , Postmodernismul si celelalte , Alti barbari (coautor), Cyberorizonturi (coeditor) si Distrugerea orasului Kuala-Lumpen . Dependenta sensibila de conditiile originare cerea o viata de familie: este casatorit, are trei copii si locuieste la Londra.

Iwona Abrams grafician si tipograf. Absolventa a Academiei de Arte Frumoase din Cracovia, Polonia, si a Colegiului Regal de Arta din Londra. Lucrarile sale au fost expuse in Anglia si peste hotare. Colaborari: Vintage, Waman's Press, Heinemann International, Cambridge University Press, The Sunday Times, GQ, The Economist, The Observer, Spero Communications .Vezi mai multe detalii pe libraria ishop.ro Vezi mai multe detalii despre Cite ceva despre haos
Cartea Cite ceva despre haos in librarie
Fotografiile cartilor prezentate in acest catalog online au caracter informativ si pot exista diferente intre aceastea si cartile respective. Informatiile despre cartea "Cite ceva despre haos - Ziauddin Sardar, Iwona Abrams" sunt informative, pot fi schimbate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala.
CARTI PE ACEEASI TEMA
si subiect apropiat..
3 recomandari Cartea.ro
Povestile stiintei - Andrei Dorobantu Urmatoarea carte recomandata din categoria Stiinta si Tehnica
Andrei Dorobantu
4,75 lei
Amprenta lui Galileo - Peter Atkins Urmatoarea carte recomandata din categoria Stiinta si Tehnica
Peter Atkins
56,90 lei
Ceasornicarul orb - Richard Dawkins Urmatoarea carte recomandata din categoria Stiinta si Tehnica
Richard Dawkins
37,80 lei

Intoarce-te sa vezi
cartile din categoria
Stiinta si TehnicaCarti recomandate din categoria Stiinta si Tehnica