Cite ceva despre Buddha

Cite ceva despre Buddha - Jane Hope, Borin Van Loon
Pret: 13,30 Lei
(pretul include TVA)
Disponibilitate:
Carte disponibila in libraria online ishop.roCite ceva despre Buddha
Comanda acum "Cite ceva despre Buddha - Jane Hope, Borin Van Loon" de pe libraria ishop la pretul de 13,30 lei
Descriere carte:
Meditatie, Karma, Tao, Zen, Tantra, Nirvana - iata doar citeva dintre multele concepte budiste care au patruns in cultura occidentala si care, de cele mai multe ori, sint gresit intelese. Ce este religia budista, atit de vasta si de complexa, tesuta din intrepatrunderea civilizatiilor asiatice, din India pina in regiunile himalayene, China, Vietnam, Coreea si Japonia? Care este istoria sa si cum se manifesta varietatea practicilor sale? Autoarea Jane Hope, adepta a budismului, arata ca iluminarea, telul ultim al acestei practici, tine de trairea individuala a adevarului si de invatatura transmisa de la maestru la discipol. Cartea dezvaluie acest traseu initiatic printr-o bogata colectie de povestiri si explica practicile meditatiei. Cititorul isi mai poate lamuri de aici rolul budismului in Asia moderna si in ce consta influenta lui crescinda asupra gindirii occidentale.

Jane Hope s-a nascut in 1945, in America. Dupa ce a obtinut o diploma de bele-arte, s-a ocupat de teatrul alternativ. In anii '70 a devenit discipol al marelui maestru tibetan Chogyam Trungpa Rinpoche si e unul dintre membrii fondatori ai centrului de meditatie si studii budiste Dharmadhatu din Londra. In ultimii 50 de ani a tinut conferinte despre meditatie exclusiv in America de Nord si Europa, iar acum lucreaza in calitate de consilier pentru cei care au suferit grave pierderi.

La virsta lui, Borin Van Loon , ilustrator de ocazie pentru cei cu stare, ar trebui sa stie mai multe. Artistul, originar din Suffolk, a lucrat de-a lungul timpului pentru numeroase persoane particulare si reviste de public, a ilustrat mai multe carti, printre care prezentarile despre Dickens si despre genetica. A creat de asemenea un bizar colaj de benzi desenate ce se tot dezvolta pe masura ce noi vorbim. Merita sa spunem ca intrebarea pe care si-o pune cel mai des artistul atunci cind sta relaxat in spatiosul sau studio, dotat cu aer conditionat, cu draperii de matase si decorat cu tablouri ale maestrilor flamanzi si cu picturi de Magritte, e urmatoarea: "Cind ai de gind sa-ti iei o slujba ca lumea?"


Vezi mai multe detalii pe libraria ishop.ro Vezi mai multe detalii despre Cite ceva despre Buddha
Cartea Cite ceva despre Buddha in librarie
Fotografiile cartilor prezentate in acest catalog online au caracter informativ si pot exista diferente intre aceastea si cartile respective. Informatiile despre cartea "Cite ceva despre Buddha - Jane Hope, Borin Van Loon" sunt informative, pot fi schimbate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala.
CARTI PE ACEEASI TEMA
si subiect apropiat..
3 recomandari Cartea.ro
Hinduismul.foarte Scurta Introducere - KNOTT Kim, Trad. INEA Gabriela, SLAPAC Florin Urmatoarea carte recomandata din categoria Religii Orientale
KNOTT Kim, Trad. INEA Gabriela, SLAPA...
12,51 lei
Cartea Mantrelor - Lillian Too Urmatoarea carte recomandata din categoria Religii Orientale
Lillian Too
9,41 lei

Intoarce-te sa vezi
cartile din categoria
Religii OrientaleCarti recomandate din categoria Religii Orientale