Cinci eseuri despre libertate si alte scrieri

Cinci eseuri despre libertate si alte scrieri - Isaiah Berlin
Pret: 42,30 Lei
(pretul include TVA)
Disponibilitate:
Carte disponibila in libraria online ishop.roCinci eseuri despre libertate si alte scrieri
  • Autor: Isaiah Berlin
  • Editura: Humanitas
  • Colectia: Zeitgeist
  • Categoria: Eseuri
  • ISBN: 978-973-50-2739-1
  • An aparitie: 2010
  • Numar de pagini: 496
  • Format carte: 13 x 20 cm
Comanda acum "Cinci eseuri despre libertate si alte scrieri - Isaiah Berlin" de pe libraria ishop la pretul de 42,30 lei
Descriere carte:
Opera lui Isaiah Berlin simbolizeaza un constant efort de a redefini liberalismul. Opera lui Isaiah Berlin, de o fascinanta polifonie, simbolizeaza un constant efort de a redefini liberalismul in epoca hybrisului ideologic al tiraniilor totalitare (nazismul si comunismul), carora le-au cazut victime milioane de oameni, inclusiv membri ai familiei filozofului. In conceptia lui Berlin, aceste tiranii nu au fost simple accidente monstruoase, ci rezultatul unor constructii ideatice avandu-si originile in iluminism si in reactia impotriva acestuia mai cu seama in perioada care a urmat Revolutiei Franceze.

Adept convins al rationalismului filozofic, Berlin a ramas sceptic in privinta pretentiilor de a institui un fel de suprematie a ratiunii si de a desconsidera legitimitatea unora din temele suscitate de contra-iluminism. Pentru Berlin, o ordine liberala nu este una perfect omogena, calma si pe veci pacificata, ci, dimpotriva, una in care diferentele si contradictiile continua sa pulseze, generand noi si noi tensiuni si conflicte.

"Nevoia de a alege, scria Isaiah Berlin, de a sacrifica anumite valori altora, se dovedeste a fi o caracteristica permanenta a situatiei primejdioase a umanitatii."

In aceste cuvinte, adevarata profesiune de credinta a unui spirit mereu nelinistit, ostil dogmelor universaliste ori particulariste de orice fel, rezida esenta liberalismului tragic al lui Isaiah Berlin. ( Vladimir Tismaneanu )

Vezi mai multe detalii pe libraria ishop.ro Vezi mai multe detalii despre Cinci eseuri despre libertate si alte scrieri
Cartea Cinci eseuri despre libertate si alte scrieri in librarie
Fotografiile cartilor prezentate in acest catalog online au caracter informativ si pot exista diferente intre aceastea si cartile respective. Informatiile despre cartea "Cinci eseuri despre libertate si alte scrieri - Isaiah Berlin" sunt informative, pot fi schimbate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala.
CARTI PE ACEEASI TEMA
si subiect apropiat..
3 recomandari Cartea.ro
Bunul simt, ca paradox - Al. Paleologu Urmatoarea carte recomandata din categoria Eseuri
Al. Paleologu
16,59 lei
Ochiul de foc - Clement Olivier Urmatoarea carte recomandata din categoria Eseuri
Clement Olivier
12,60 lei

Intoarce-te sa vezi
cartile din categoria
EseuriCarti recomandate din categoria Eseuri