Cetateanul Kane. "Romanul" unui film

Cetateanul Kane. "Romanul" unui film - Tudor Caranfil
Pret: 28,45 Lei
(pretul include TVA)
Disponibilitate:
Carte disponibila in libraria online ishop.roCetateanul Kane. "Romanul" unui film
Comanda acum "Cetateanul Kane. "Romanul" unui film - Tudor Caranfil" de pe libraria ishop la pretul de 28,45 lei
Descriere carte:
Editia a II-a, revazuta si adaugita, cu o postfata de Nicolae Manolescu

Cu 70 de ani in urma, Orson Welles crease panica in intreaga America, dramatizind intr-un mod foarte original si verosimil Razboiul lumilor de H.G. Wells la postul de radio CBS. S-a estimat ca un milion de americani au crezut ca Terra a fost invadata de martieni. ?N-au fost martienii, ci doar imaginatia dumneavoastra...", si-a incheiat transmisia tinarul actor, dupa interventia politiei. Povestea acestei celebre dramatizari radio deschide ?romanul" celui mai bun film din istoria cinematografiei, Cetateanul Kane .

Tudor Caranfil turneaza, in paralel cu pelicula, un film al filmului, in care joaca personaje din viata reala care s-au intersectat dramatic cu Orson Welles. Scenariul nou creat va lumina culisele si va incerca sa elucideze marele mister al atit de cotroversatului cuvint din final: Rosebud!... Francois Truffaut despre filmul Cetateanul Kane :

,,Iubesc acest film pentru ca este bogat si absolut, psihologic, social, poetic, dramatic, comic, baroc, precis si sever. Este un manifest impotriva setei de putere." ,,Filmul Cetateanul Kane este privit aici din patru puncte diferite, corespunzatoare celor patru capitole ale romanului cinematografic... Patru destine reale se suprapun mereu, se confrunta, se impletesc cu lumea fictiunii filmului...De aici rezulta structura cartii, care e cu adevarat un mic roman documentar, intre reportaj, eseu, istorie si comentariu critic, utilizind colajul de stiri din presa si de anecdote, de extrase din memorii, recenzii si carti despre film, dar si imaginatia, acolo unde e nevoie. Scrisa fluent, ea se citeste pe nerasuflate." (Nicolae Manolescu)

Vezi mai multe detalii pe libraria ishop.ro Vezi mai multe detalii despre Cetateanul Kane. "Romanul" unui film
Cartea Cetateanul Kane. "Romanul" unui film in librarie
Fotografiile cartilor prezentate in acest catalog online au caracter informativ si pot exista diferente intre aceastea si cartile respective. Informatiile despre cartea "Cetateanul Kane. "Romanul" unui film - Tudor Caranfil" sunt informative, pot fi schimbate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala.
CARTI PE ACEEASI TEMA
si subiect apropiat..
3 recomandari Cartea.ro
1001 filme de vazut intr-o viata - Steven Jay Schneider Urmatoarea carte recomandata din categoria Cinematografie
Steven Jay Schneider
94,99 lei
Woody Allen. Bufon si filosof - Dana Duma Urmatoarea carte recomandata din categoria Cinematografie
Dana Duma
14,25 lei

Intoarce-te sa vezi
cartile din categoria
CinematografieCarti recomandate din categoria Cinematografie