Cele patruzeci de legi ale iubirii

Cele patruzeci de legi ale iubirii - Elif Shafak
Pret: 27,50 Lei
(pretul include TVA)
Disponibilitate:
Carte disponibila in libraria online ishop.roCele patruzeci de legi ale iubirii
  • Autor: Elif Shafak
  • Editura: Polirom
  • Colectia: Biblioteca Polirom. Proza Xxi
  • Categoria: Literatura universala
  • ISBN: 978-973-46-2135-4
  • An aparitie: 2011
  • Numar de pagini: 376
  • Format carte: 130 x 200
Comanda acum "Cele patruzeci de legi ale iubirii - Elif Shafak" de pe libraria ishop la pretul de 27,50 lei
Descriere carte:
Autoarea bestsellerului international Bastarda Istanbulului

In ultimul sau roman, Cele patruzeci de legi ale iubirii (2010), Elif Shafak intretese cu iscusinta unui artizan de covoare turcesti firele a doua povesti pe cit de indepartate in timp, pe atit de captivante, creind un model ale carui detalii bogate se contopesc intr-un intreg de o armonie desavirsita. Viata searbada a Ellei Rubinstein o mama casnica si o sotie nefericita din suburbiile Bostonului zilelor noastre se schimba din temelii cind, la aproape patruzeci de ani, se angajeaza la o agentie literara si i se cere sa scrie un referat despre romanul unui autor necunoscut. Astfel descopera povestea fascinantei legaturi spirituale dintre faimosul poet persan Rumi si dervisul sufit Shams din Tabriz, si forta eliberatoare, modelatoare a iubirii care a schimbat destinele celor doi prieteni si care il va schimba curind si pe al ei: intre Ella si Aziz Zahara, autorul romanului, incepe un schimb epistolar, apoi se infiripa o minunata poveste de dragoste. O apologie a iubirii, privita in multiplele sale ipostaze, romanul Cele patruzeci de legi ale iubirii puncteaza cu subtilitate diferentele dintre religie si spiritualitate, dintre datorie si iubire.

"Cu mesajul ei actual, provocator, Cele patruzeci de legi ale iubirii merita sa fie un fenomen editorial universal." ( The Independent (U.K.) )

"O carte captivanta si inteleapta, Cele patruzeci de legi ale iubirii este povestea unei intilniri iscate de destin, a unei tovarasii spirituale si a unei tragice despartiri. Elif Shafak preia fapte din biografia lui Rumi si a lui Shams, dervisul ratacitor, si ii readuce pe amindoi la via]a cu talentul unei mari povestitoare. " ( The Associated Press )

"Trecutul si prezentul fac front comun aparind pasiunea, intr-un roman superb, senzual, debordant. " ( The Times (U.K.) )

"Cea mai citita scriitoare contemporana de origine turca, Elif Shafak este o brava campioana a cosmopolitismului, o feminista sofisticata si o romanciera ambitioasa, care impleteste in fictiunea ei realist-magica importante idei actuale. Noul ei roman reprezinta, in parte, un efort de a imagina trecutul islamic in consonan]a cu valorile contemporane." ( The New Republic )

"Elif Shafak jongleaza cu personaje din vremuri indepartate, o americanca a epocii moderne si un poet din secolul XIII, amindoi propunind o tema universala: lupta dintre ratiune si pasiune. Lasindu-se prinsa intr-o poveste uluitoare, eroina ei va alege, fara sa priveasca inapoi, pasiunea." ( More Magazine )

Vezi mai multe detalii pe libraria ishop.ro Vezi mai multe detalii despre Cele patruzeci de legi ale iubirii
Cartea Cele patruzeci de legi ale iubirii in librarie
Fotografiile cartilor prezentate in acest catalog online au caracter informativ si pot exista diferente intre aceastea si cartile respective. Informatiile despre cartea "Cele patruzeci de legi ale iubirii - Elif Shafak" sunt informative, pot fi schimbate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala.
CARTI PE ACEEASI TEMA
si subiect apropiat..
3 recomandari Cartea.ro
Ceai in Sahara - Bowles Paul Urmatoarea carte recomandata din categoria Literatura universala
Bowles Paul
12,00 lei
Casa lui Dostoievski - Jorge Edwards Urmatoarea carte recomandata din categoria Literatura universala
Jorge Edwards
27,50 lei
Lupul de stepa - Hermann Hesse Urmatoarea carte recomandata din categoria Literatura universala
Hermann Hesse
0,00 lei

Intoarce-te sa vezi
cartile din categoria
Literatura universalaCarti recomandate din categoria Literatura universala