Azaleea Rosie

Azaleea Rosie - Anchee Min
Pret: 25,60 Lei
(pretul include TVA)
Disponibilitate:
Carte disponibila in libraria online ishop.roAzaleea Rosie
  • Autor: Anchee Min
  • Editura: Polirom
  • Colectia: Biblioteca Polirom. Proza Xxi
  • Categoria: Literatura universala
  • ISBN: 978-973-46-1407-3
  • An aparitie: 2009
  • Numar de pagini: 286
  • Format carte: 130 x 200 mm
Comanda acum "Azaleea Rosie - Anchee Min" de pe libraria ishop la pretul de 25,60 lei
Descriere carte:
Azaleea Rosie: Viata si dragostea in China este o carte scrisa intr-un stil simplu si direct, infatisind anii copilariei si tineretii autoarei in China maoista a Revolutiei Culturale: traiul unei familii strimtorate, terorizata sa nu faca un pas gresit, atragindu-si prin asta oprobriul public, indoctrinarea prin scoala si operele revolutionare difuzate la radio, vinarea paranoica a dusmanilor poporului, lipsa de speranta si de posibilitati a unei vieti complet subordonate ideologiei de stat. Toate iluziile de grandoare si fanteziile eroice inoculate in copilarie se clatina insa cind adolescenta Anchee Min este despartita de familia ei si repartizata la o ferma unde viitorul nu-i poate oferi decit truda sterila de fiecare zi, privatiunile de tot felul si o singuratate dezumanizanta. Dar in momentul in care se iveste o cit de slaba speranta de scapare, orice sacrificiu merita indurat, chiar daca evadarea aduce cu sine un nou sir de umilinte.

? Azaleea Rosie nu este doar o simpla carte despre Revolutia Culturala, ci o marturisire captivanta, scrisa intr-un limbaj cu totul personal, si totusi accesibil oricarei sensibilitati.? (Amy Tan)
?O poveste extraordinara a eliberarii sexuale, cu o importanta miza politica si literara.? ( The New York Times Book Review )
? Azaleea Rosie este o carte care te incinta, o capodopera... Nimeni altcineva nu a mai scris cu atita onestitate si luciditate despre desertul solitudinii si alienarii aflat in miezul Revolutiei Culturale.? ( Vogue )

Azaleea Rosie este cea mai tradusa carte a lui Anchee Min, una dintre cele mai de succes scriitoare straine publicate de curind in cadrul colectiei ?Biblioteca Polirom?. Cartile ei ? Imparateasa Orhidee, Ultima Imparateasa si Cum am devenit Doamna Mao ? s-au vindut, la noi, in peste 25.000 de exemplare.

Vezi mai multe detalii pe libraria ishop.ro Vezi mai multe detalii despre Azaleea Rosie
Cartea Azaleea Rosie in librarie
Fotografiile cartilor prezentate in acest catalog online au caracter informativ si pot exista diferente intre aceastea si cartile respective. Informatiile despre cartea "Azaleea Rosie - Anchee Min" sunt informative, pot fi schimbate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala.
CARTI PE ACEEASI TEMA
si subiect apropiat..
3 recomandari Cartea.ro
Prietenul Nevazut - Cecelia Ahern Urmatoarea carte recomandata din categoria Literatura universala
Cecelia Ahern
22,41 lei
Tainele donei Isabel - Jean Daniel Baltassat Urmatoarea carte recomandata din categoria Literatura universala
Jean Daniel Baltassat
19,99 lei
Zbor deasupra unui cuib de cuci - Ken Kesey Urmatoarea carte recomandata din categoria Literatura universala
Ken Kesey
31,30 lei

Intoarce-te sa vezi
cartile din categoria
Literatura universalaCarti recomandate din categoria Literatura universala