Ce le-a facut statul banilor nostri?

Ce le-a facut statul banilor nostri? - M. N. Rothbard
Pret: 18,05 Lei
(pretul include TVA)
Disponibilitate:
Carte disponibila in libraria online ishop.roCe le-a facut statul banilor nostri?
Comanda acum "Ce le-a facut statul banilor nostri? - M. N. Rothbard" de pe libraria ishop la pretul de 18,05 lei
Descriere carte:
Ce le-a facut statul banilor nostri? este fara indoiala cea mai buna carte de introducere in problematica monedei scrisa vreodata. Ce sunt banii? Cum apar ei si la ce sunt utili? Ce sunt si cum functioneaza bancile? Care-i rolul Bancii Centrale? Si mai ales care-i rolul statului in toata aceasta afacere? Sunt doar cateva dintre intrebarile la care M. N. Rothbard raspunde magistral, atat pe gustul celui mai bun specialist cat si pe intelesul oricarui om inteligent, dispus sa-si puna mintea la contributie pentru a intelege realitatile care-l inconjoara. Ca moneda este o marfa ca toate celelalte si nu "simbol", "conventie sociala", sau "atribut al suveranitatii nationale", ca ea ar putea fi furnizata in acelasi regim cu rosiile, ciocolata si guma de mestecat - pe piata; ca bancile opereaza cu "rezerve fractionare" - nu fac distinctia intre depozite si credite, dand cu imprumut inclusiv resursele pe care ar trebui sa le tina "la vedere" - fiind prin aceasta inerent falimentare; ca Banca Centrala nu este altceva decat temelia acestui deloc onorabil aranjament etatist-bancar; ca in plus ea nu faciliteaza decat exproprierea unei mari parti a populatiei prin taxa ascunsa a inflatiei, in beneficiul statului si clientelei acestuia; ca atat istoric cat si teoretic, cel mai viabil sistem monetar a fost si ramane, etalonul aur clasic - toate acestea si multe altele devin clare dupa lectura micului tratat rothbardian.

Postfata despre EURO a lui J. G. Hulsmann completeaza fericit analiza, satisfacand si curiozitatea doritorilor de analiza aplicata la realitatile recente. Prelungind perspectiva rothbardiana, Sistemul monetar european si Euro sunt evaluate si gasite deficitare.

Vezi mai multe detalii pe libraria ishop.ro Vezi mai multe detalii despre Ce le-a facut statul banilor nostri?
Cartea Ce le-a facut statul banilor nostri? in librarie
Fotografiile cartilor prezentate in acest catalog online au caracter informativ si pot exista diferente intre aceastea si cartile respective. Informatiile despre cartea "Ce le-a facut statul banilor nostri? - M. N. Rothbard" sunt informative, pot fi schimbate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala.
CARTI PE ACEEASI TEMA
si subiect apropiat..
3 recomandari Cartea.ro
Geografia transporturilor -  Bebe Negoescu , Gheorghe Vlasceanu Urmatoarea carte recomandata din categoria Economie
Bebe Negoescu , Gheorghe Vlasceanu
18,90 lei
Macroeconomie - Modele statice si dinamice de comportament. Teorie si aplicatii - Stelian Stancu , Nora Mihail Urmatoarea carte recomandata din categoria Economie
Stelian Stancu , Nora Mihail
52,25 lei
Universul teoriilor economice, Vol. I - Alexandru Tasnadi , Bogdan Tasnadi Urmatoarea carte recomandata din categoria Economie
Alexandru Tasnadi , Bogdan Tasnadi
9,50 lei

Intoarce-te sa vezi
cartile din categoria
EconomieCarti recomandate din categoria Economie