Cazul Wagner

Cazul Wagner - Friedrich Nietzsche
Pret: 18,90 Lei
(pretul include TVA)
Disponibilitate:
Carte disponibila in libraria online ishop.roCazul Wagner
Comanda acum "Cazul Wagner - Friedrich Nietzsche" de pe libraria ishop la pretul de 18,90 lei
Descriere carte:
Putine carti in cultura umanitatii sunt rodul unui spirit polemic mai aprins decat este aceasta. De aceea, furia cu care Nietzsche il contesta aici pe Wagner trebuie sa dea de gandit. Intensitatea ei nu poate avea decat un singur termen de ... comparatie: nemasura elogiului adus de acelasi Nietzsche aceluiasi Wagner cu saisprezece ani inainte, in Nasterea tragediei. Totusi, dincolo de orice resentiment posibil, filosoful il intelege pe compozitor ca nimeni altul. Nimic de mirare, cata vreme tot ce primul ii contesta celui de-al doilea - si "adulterarea" muzicii cu poezia, si teatralitatea dramei muzicale, si geniul micilor fraze muzicale - putea fi oricand intors de cel de-al doilea impotriva celui dintai - "adulterarea" filozofiei cu poezia, gesticulatia retorica (a unui Zarathustra, de pilda) sau geniul fragmentului. Un lucru ramane insa mai presus de toate dupa inchiderea cartii: cititorul nu va mai putea asculta Wagner fara ca gandul sa i se-ndrepte catre Nietzsche, dupa cum nu va mai putea sa-l citeasca pe Nietzsche fara sa auda in urechi melodia infinita a lui Wagner.

Vezi mai multe detalii pe libraria ishop.ro Vezi mai multe detalii despre Cazul Wagner
Cartea Cazul Wagner in librarie
Fotografiile cartilor prezentate in acest catalog online au caracter informativ si pot exista diferente intre aceastea si cartile respective. Informatiile despre cartea "Cazul Wagner - Friedrich Nietzsche" sunt informative, pot fi schimbate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala.
CARTI PE ACEEASI TEMA
si subiect apropiat..
3 recomandari Cartea.ro
Limba pasarilor - Andrei Plesu Urmatoarea carte recomandata din categoria Filosofie
Andrei Plesu
26,10 lei
Haos si Ordine. Structura Complexa A Viului - CRAMER Friedrich, Trad. APOSTOL Andrei, STAN Marius Urmatoarea carte recomandata din categoria Filosofie
CRAMER Friedrich, Trad. APOSTOL Andre...
13,41 lei

Intoarce-te sa vezi
cartile din categoria
FilosofieCarti recomandate din categoria Filosofie