Carti scrise in doi

Carti scrise in doi - Jorge Luis Borges, Adolfo Bioy Casares
Pret: 47,45 Lei
(pretul include TVA)
Disponibilitate:
Carte disponibila in libraria online ishop.roCarti scrise in doi
Comanda acum "Carti scrise in doi - Jorge Luis Borges, Adolfo Bioy Casares" de pe libraria ishop la pretul de 47,45 lei
Descriere carte:
Povestirile ce compun acest volum au fost publicate in cel mai mare secret, fara a le fi atribuite celor doi autori. Numai prima culegere, Sase probleme pentru don Isidro Parodi a fost pusa in vinzare. Celelalte au fost incredintate tiparului in 1946, pe socoteala autorilor, si parte din ele nu au mai fost reeditate. Lectura acestui volum va constitui o mare surpriza. Caci despre argoul de mucava in care sint scrise povestirile, trebuie spus ca cei doi au practicat un lunfardo (argoul marginalului din Buenos Aires) de opereta, in cea mai mare parte inventat chiar de ei, vehicol plin de haz, umor si fantezie, al binecunoscutelor jocuri literare borgesiene. Perfect similar cu un sugestiv decor de mucava.

?Pentru ca e o lume a insolitului si a imaginarului, lumea lui Borges n-are miracole. Spiritul le neglijeaza, repudiindu-le chiar, ca pe orice solutie comoda. Lui ii trebuie, oricit de departe s-ar duce, sa inteleaga si sa integreze. Totul se petrece, de fapt, intr-un spirit care umple cochilia evenimentului, a faptului adeverit, a citatiei livresti, a intrigii politiste, a vederii filozofice sau metafizice, a descoperirii stiintifice, parca pentru a incerca legile straniei functionari, redindu-i tot umorul logic ? nelinistitor si tulburator, tocmai pentru ca e logic ? de care este plin. Retorica nu are nici un amestec aici, iar scrierea insasi se denunta ca un ultim mijloc. El e sigur ca descoperirea a precedat expresia.? (Maurice Nadeau)

Vezi mai multe detalii pe libraria ishop.ro Vezi mai multe detalii despre Carti scrise in doi
Cartea Carti scrise in doi in librarie
Fotografiile cartilor prezentate in acest catalog online au caracter informativ si pot exista diferente intre aceastea si cartile respective. Informatiile despre cartea "Carti scrise in doi - Jorge Luis Borges, Adolfo Bioy Casares" sunt informative, pot fi schimbate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala.
CARTI PE ACEEASI TEMA
si subiect apropiat..
3 recomandari Cartea.ro
Minciunile femeilor - Ulitkaia Ludmila Urmatoarea carte recomandata din categoria Nuvele si povestiri
Ulitkaia Ludmila
13,50 lei
Lukandu si alte povestiri - Edward Lucas White Urmatoarea carte recomandata din categoria Nuvele si povestiri
Edward Lucas White
16,62 lei

Intoarce-te sa vezi
cartile din categoria
Nuvele si povestiriCarti recomandate din categoria Nuvele si povestiri