Cartea rosie

Cartea rosie - C. G. Jung
Pret: 474,05 Lei
(pretul include TVA)
Disponibilitate:
Carte disponibila in libraria online ishop.roCartea rosie
  • Autor: C. G. Jung
  • Editura: Trei
  • Colectia: Psihologie-Psihoterapie
  • Categoria: Psihoterapie
  • ISBN: 978-973-707-504-8
  • An aparitie: 2011
  • Numar de pagini: 404
  • Format carte:
Comanda acum "Cartea rosie - C. G. Jung" de pe libraria ishop la pretul de 474,05 lei
Descriere carte:
"Anii in care m-am ocupat de imaginile interioare au constituit perioada cea mai importanta a vietii mele, in decursul careia s-au decis toate lucrurile esentiale. Atunci a inceput totul, iar amanuntele care au urmat sunt doar niste completari si lamuriri. Intreaga mea activitate ulterioara a constat in a elabora ceea ce tasnise in acei ani din inconstient si mai intai ma inundase, ma coplesise. A fost materia primordiala pentru opera unei vieti."

Acestea sunt cuvintele psihologului C.G. Jung scrise in 1957, in care se refera la deceniile cand a lucrat la Cartea rosie, din 1914 pana in 1930. Cu toate ca se stie de peste optzeci de ani de existenta ei, Cartea rosie nu a fost inca niciodata publicata si nici nu a fost pusa la dispozitie publicului jungian larg, discipolilor si succesorilor lui Jung. Fiind efectiv cartea centrala a operei jungiene, ea este publicata acum intr-o editie facscimil completa, cu un studiu introductiv si note contextuale semnate de bine cunoscutul cercetator al scrierilor lui Jung, Sonu Shamdasani.

Se va putea studia acum autoexperimentul lui Jung pe baza documentatiei primare mai degraba decat a imaginatiei, barfelor si speculatiei si surprinde mai bine geneza operei sale mai tarzii. Timp de aproape un secol, o astfel de lectura pur si simplu nu a fost posibila, iar vastei literaturi despre viata si opera jungiana i-a lipsit accesul la singurul document de-o importanta covarsitoare. Publicarea Cartii Rosii ne da posibilitatea unei noi epoci in intelegerea scrierilor lui Jung. Ne ofera o deschidere unica spre modul in care si-a recuperat sufletul si a constituit o psihologie. Ar putea sa fie cea mai influenta scriere, nepublicata pana in prezent, din istoria psihologiei.

Acest facsimil exact al Cartii Rosii reveleaza nu numai o minte extraordinara in actiune, ci si mana unui inzestrat artist si caligraf. Presarate printre mai bine de doua sute de pagini ilustrate atat de atragator, gasim picturi ale caror influente se intind din Europa, Orientul Mijlociu si Orientul Indepartat, pana la arta nativa a lumii noi. Cartea rosie este, precum Cartea orelor lucrata de mana in Evul Mediu, unica. Atat in privinta locului ei in cadrul dezvoltarii lui Jung, cat si ca opera de arta, publicarea ei marcheaza o mare cotitura.

Sonu Shamdasani este specialist in istoria psihologiei si a psihiatriei si profesor de istorie jungiana la Centrul Wellcome Trust de Istorie a Medicinei de la University College London si editorul general al Fundatiei Philemon. Este autorul mai multor carti, printre care Jung and the Making of Modern Psychology: The Dream of a Science. Locuieste la Londra.

Vezi mai multe detalii pe libraria ishop.ro Vezi mai multe detalii despre Cartea rosie
Cartea Cartea rosie in librarie
Fotografiile cartilor prezentate in acest catalog online au caracter informativ si pot exista diferente intre aceastea si cartile respective. Informatiile despre cartea "Cartea rosie - C. G. Jung" sunt informative, pot fi schimbate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala.
CARTI PE ACEEASI TEMA
si subiect apropiat..
3 recomandari Cartea.ro
Stiintele comportamentului uman - Ovidiu Popa-Velea Urmatoarea carte recomandata din categoria Psihoterapie
Ovidiu Popa-Velea
65,55 lei
American Journal of Psychotherapy nr. 1 / 2009 - Publicatie trimestriala Urmatoarea carte recomandata din categoria Psihoterapie
Publicatie trimestriala
28,50 lei
Eul, foamea si agresivitatea - Frederick S. Perls Urmatoarea carte recomandata din categoria Psihoterapie
Frederick S. Perls
65,55 lei

Intoarce-te sa vezi
cartile din categoria
PsihoterapieCarti recomandate din categoria Psihoterapie