Calatorie prin Portugalia

Calatorie prin Portugalia - Jose Saramago
Pret: 44,60 Lei
(pretul include TVA)
Disponibilitate:
Carte disponibila in libraria online ishop.roCalatorie prin Portugalia
  • Autor: Jose Saramago
  • Editura: Polirom
  • Colectia: Biblioteca Polirom. Seria de Autor "jose Saramago"
  • Categoria: Literatura universala
  • ISBN: 978-973-46-1633-6
  • An aparitie: 2011
  • Numar de pagini: 480
  • Format carte: 130 x 200
Comanda acum "Calatorie prin Portugalia - Jose Saramago" de pe libraria ishop la pretul de 44,60 lei
Descriere carte:
In anul 1979, Jos Saramago porneste intr-o lunga calatorie prin tara sa, de la nord la sud, care se va incheia in vara anului urmator. Rezultatul acestei explorari este Calatorie prin Portugalia , o carte dedicata in primul rind portughezilor, dar nu numai, menita sa readuca in prezent o multitudine de informatii istorice si culturale, sa preschimbe cliseele patriotarde pe care timpul si sistemele educationale le-au impamintenit in mintile tuturor si sa refaca un traseu al adevarurilor si al frumoaselor legende care populeaza o lume in pericol de a fi data uitarii. Cind Jose Saramago s-a hotarit sa scrie o carte despre Portugalia, si-a dorit ca aceasta sa fie diferita de altele cu acelasi subiect: i-a reusit pe deplin. Inregistrindu-si impresiile de calatorie despre tara pe care o iubeste mai mult decit pe oricare alta, Saramago pune Portugalia intr-o lumina pe care numai un autor genial o poate nascoci. Fie ca descrie o fortareata medievala sau donjoanele intunecate ale unui castel, el face locurile pe care numai turistii le mai viziteaza astazi sa prinda viata si sa-si spuna singure povestea.

Una peste alta, cred ca nu sint un romancier, ci mai degraba un eseist ratat, care s-a apucat sa scrie romane tocmai pentru ca nu stia sa scrie eseuri. (Jose Saramago)
 
Aceasta Calatorie prin Portugalia este o poveste. Povestea unui calator pe parcursul calatoriei pe care a facut-o, povestea unei calatorii care a transportat cu sine un calator, povestea unei calatorii si a unui calator reuniti intr-o contopire cautata a celui care vede si a ceea ce este vazut, o intilnire nu intotdeauna tihnita de subiectivitati si obiectivitati. (Jos Saramago)

Ceea ce ar trebui sa va atraga mai intii atentia este numele lui Saramago, vocea care de obicei pluteste peste lumea fictiunii si care acum stapineste si lumea reala, lumea Portugaliei natale. ( The Seattle Times )

Saramago este unul dintre cei mai empatici scriitori, cu un ochi limpede si o intelegere a lucrurilor pe care nu le rupe de mediul lor: iata o calitate care in zilele noastre se cheama intelepciune . ( The New York Times )

Vezi mai multe detalii pe libraria ishop.ro Vezi mai multe detalii despre Calatorie prin Portugalia
Cartea Calatorie prin Portugalia in librarie
Fotografiile cartilor prezentate in acest catalog online au caracter informativ si pot exista diferente intre aceastea si cartile respective. Informatiile despre cartea "Calatorie prin Portugalia - Jose Saramago" sunt informative, pot fi schimbate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala.
CARTI PE ACEEASI TEMA
si subiect apropiat..
3 recomandari Cartea.ro
Belcanto - Patchett Ann Urmatoarea carte recomandata din categoria Literatura universala
Patchett Ann
28,80 lei
Marina - Carlos Ruiz Zafon Urmatoarea carte recomandata din categoria Literatura universala
Carlos Ruiz Zafon
28,02 lei
Ceas rau - Gabriel Garcia Marquez Urmatoarea carte recomandata din categoria Literatura universala
Gabriel Garcia Marquez
33,24 lei

Intoarce-te sa vezi
cartile din categoria
Literatura universalaCarti recomandate din categoria Literatura universala