Calatorie in Romania

Calatorie in Romania - Sacheverell Sitwell
Pret: 24,30 Lei
(pretul include TVA)
Disponibilitate:
Carte disponibila in libraria online ishop.roCalatorie in Romania
Comanda acum "Calatorie in Romania - Sacheverell Sitwell" de pe libraria ishop la pretul de 24,30 lei
Descriere carte:
Cartea lui Sacheverell Sitwell este un document complex si emotionant despre Romania interbelica, asa cum apare ea unui calator strain, si nu cum suntem prea adesea tentati sa o supraidealizam dintr-o perspectiva prea... romanocentrista. Este o Romanie aflata, la acea vreme, la cea mai mare intindere teritoriala si, in consecinta, la cea mai diversa infatisare culturala si etnografica, un regat prosper si tolerant, deopotriva modern si traditional, in care toti locuitorii sai traiesc in liniste si pace. Si totusi interesul documentar al acestei carti aproape ca este pus in umbra de emotia sfasietoare de a descoperi, prin ochii unui calator strain, un paradis pierdut pentru totdeauna.

In 1937, scriitorul britanic Sacheverell Sitwell a fost invitat de familia de vechi boieri Callimachi sa ne viziteze tara. Rod al unui aranjament privat, calatoria unui cetatean britanic atat de cultivat si de patrunzator s-a dovedit mai fructuoasa decat orice actiune de propaganda culturala pusa la cale de vreun minister de resort. Peste nici un an, Sitwell a publicat la Londra volumul Roumanian Journey, splendid tiparit si legat, imbogatit cu fotografii in alb-negru de o frumusete extraordinara, pe care editia de fata le recupereaza in buna parte.

Vezi mai multe detalii pe libraria ishop.ro Vezi mai multe detalii despre Calatorie in Romania
Cartea Calatorie in Romania in librarie
Fotografiile cartilor prezentate in acest catalog online au caracter informativ si pot exista diferente intre aceastea si cartile respective. Informatiile despre cartea "Calatorie in Romania - Sacheverell Sitwell" sunt informative, pot fi schimbate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala.
CARTI PE ACEEASI TEMA
si subiect apropiat..
3 recomandari Cartea.ro
Regele se-nclina si ucide - Herta Muller Urmatoarea carte recomandata din categoria Biografii / Memorialistica
Herta Muller
21,80 lei
Memorii - Vittorio Alfieri Urmatoarea carte recomandata din categoria Biografii / Memorialistica
Vittorio Alfieri
5,22 lei
A trai pentru a-ti povesti viata - Gabriel Garcia Marquez Urmatoarea carte recomandata din categoria Biografii / Memorialistica
Gabriel Garcia Marquez
47,49 lei

Intoarce-te sa vezi
cartile din categoria
Biografii / MemorialisticaCarti recomandate din categoria Biografii / Memorialistica