Kaputt

Kaputt - Curzio Malaparte
Disponibilitate:
Carte disponibila in libraria online ishop.roKaputt
Comanda acum "Kaputt - Curzio Malaparte" de pe libraria ishop la pretul de 44,91 lei
Descriere carte:
Kaputt este marea opera a lui Malaparte, opera baroca a unui stilist de mare clasa si a unui observator sublim. In acest roman autobiografic, Malaparte ne relateaza experienta sa in calitate de corespondent de razboi pe frontul italiano-german, in perioada martie 1941-august 1943. Cartea prezinta un interes enorm prin faptul ca a aparut in 1943, asadar ?la cald", fara ca autorul sa cunoasca sfarsitul razboiului.

Este o relatare plina de cruzime, feroce, de un cinism iesit din comun, despre cel de-al doilea razboi mondial, prin care autorul ne poarta din saloanele somptuoase ale aristocratiei epocii pana pe frontul sovietic, pana la Leningrad, la Varsovia si la pogromuri. Alcatuit din sase parti, printr-o originala analogie cu animalele (caii, soarecii, cainii, pasarile, renii, mustele), Kaputt ne cufunda intr-un razboi cum rareori ne-a fost istorisit.

"In fond, toata fictiunea din Kaputt nu este altceva decat o incercare de a scapa de povara faptelor vazute si traite. Egoist si arogant, sensibil si inteligent, necrutator si fantezist, Malaparte a scris cum a si trait, amestecand planurile realitatii cu acelea ale fanteziei. Din aceasta cauza, textul sau este enervant de captivant, te si te cucereste. Cei ce-l citesc prin grila il acuza de neadevar, cei ce folosesc grila lecturii literare sunt socati de hiperrealismul sau. Cert este faptul ca Malaparte deschide un drum in literatura secolului, un drum care a dus si va duce departe - drumul literaturii documentare."
Eugen Uricaru

Vezi mai multe detalii pe libraria ishop.ro Vezi mai multe detalii despre Kaputt
Cartea Kaputt in librarie
Fotografiile cartilor prezentate in acest catalog online au caracter informativ si pot exista diferente intre aceastea si cartile respective. Informatiile despre cartea "Kaputt - Curzio Malaparte" sunt informative, pot fi schimbate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala.
CARTI PE ACEEASI TEMA
si subiect apropiat..
3 recomandari Cartea.ro
Poetul rebel. Viata lui Shelley - Andre Maurois Urmatoarea carte recomandata din categoria Biografii / Memorialistica
Andre Maurois
12,16 lei
O biografie - Andrei Serban Urmatoarea carte recomandata din categoria Biografii / Memorialistica
Andrei Serban
26,55 lei
Necredincioasa - Ayaan Hirsi Ali Urmatoarea carte recomandata din categoria Biografii / Memorialistica
Ayaan Hirsi Ali
37,99 lei

Intoarce-te sa vezi
cartile din categoria
Biografii / MemorialisticaCarti recomandate din categoria Biografii / Memorialistica