Caietul. Texte scrise pentru blog: septembrie 2008 - martie 2009

Caietul. Texte scrise pentru blog: septembrie 2008 - martie 2009 - Jose Saramago
Pret: 33,20 Lei
(pretul include TVA)
Disponibilitate:
Carte disponibila in libraria online ishop.roCaietul. Texte scrise pentru blog: septembrie 2008 - martie 2009
  • Autor: Jose Saramago
  • Editura: Polirom
  • Colectia: Biblioteca Polirom. Seria de Autor "Jose Saramago"
  • Categoria: Literatura universala
  • ISBN: 978-973-46-1843-9
  • An aparitie: 2010
  • Numar de pagini: 264
  • Format carte: 130 x 200
Comanda acum "Caietul. Texte scrise pentru blog: septembrie 2008 - martie 2009 - Jose Saramago" de pe libraria ishop la pretul de 33,20 lei
Descriere carte:
Caietul lui Jose Saramago contine o colectie de texte scrise pentru blog, in perioada septembrie 2008 ? martie 2009. Sint articole cu tenta politica, in mare parte, despre vremurile actuale, ale crizei financiare, ale abuzurilor de putere, ale nesfirsitelor razboaie religioase, insa concepute asa cum ne-a obisnuit autorul de-a lungul timpului, pornind de la o simpla premisa, construind o poveste, care treptat incepe sa semene cu realitatea noastra de toate zilele, insa pe care firul logic o arunca intr-un asemenea absurd, incit intrebarile care se impun in urma lecturii scot la iveala adevaruri dintre cele mai sumbre.  

?Cum sint lucrurile atunci cind nu ne uitam la ele? Am pus intrebarea asta, care mi se pare pe zi ce trece mai putin nesocotita, de multe ori pe cind eram copil, dar numai mie insumi, nu parintilor sau profesorilor, pentru ca banuiam ca or sa rida de naivitatea mea (sau de prostia mea, dupa vreo parere mai radicala) si or sa-mi dea singurul raspuns care nu m-ar convinge niciodata: ?Lucrurile, atunci cind ne uitam la ele, sint la fel ca atunci cind nu ne uitam?.? (Jose Saramago)  

?Prin fraza sa, pe care o construieste cum nimeni altul, Jose Saramago se numara printre cei mai originali scriitori ai literaturii universale. Proza sa este o voce ce le cuprinde pe toate celelalte: prea putini mai scriu ca el, atit de cuprinzator si totusi atit de liber.? ( The Guardian )  

?Saramago este unul dintre cei mai originali scriitori europeni contemporani. Prin Caietul , care are drept instrumente curiozitatea ironica si pesimismul meditativ, el transforma improbabilul in lucruri de neuitat.? ( New York Times )

Vezi mai multe detalii pe libraria ishop.ro Vezi mai multe detalii despre Caietul. Texte scrise pentru blog: septembrie 2008 - martie 2009
Cartea Caietul. Texte scrise pentru blog: septembrie 2008 - martie 2009 in librarie
Fotografiile cartilor prezentate in acest catalog online au caracter informativ si pot exista diferente intre aceastea si cartile respective. Informatiile despre cartea "Caietul. Texte scrise pentru blog: septembrie 2008 - martie 2009 - Jose Saramago" sunt informative, pot fi schimbate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala.
CARTI PE ACEEASI TEMA
si subiect apropiat..
3 recomandari Cartea.ro
Cartea nelinistirii - Fernando Pessoa Urmatoarea carte recomandata din categoria Literatura universala
Fernando Pessoa
44,91 lei
Meserie! - David Lodge Urmatoarea carte recomandata din categoria Literatura universala
David Lodge
26,50 lei
Tarmul Syrtelor - Julien Gracq Urmatoarea carte recomandata din categoria Literatura universala
Julien Gracq
23,75 lei

Intoarce-te sa vezi
cartile din categoria
Literatura universalaCarti recomandate din categoria Literatura universala