Creionul tamplarului

Creionul tamplarului - Manuel Rivas
Pret: 19,00 Lei
(pretul include TVA)
Disponibilitate:
Carte disponibila in libraria online ishop.roCreionul tamplarului
Comanda acum "Creionul tamplarului - Manuel Rivas" de pe libraria ishop la pretul de 19,00 lei
Descriere carte:
In vara anului 1936, in inchisoarea din Santiago de Compostela, un pictor deseneaza, cu un creion de tamplarie, Porticul Gloriei din catedrala orasului; in desenul lui, camarazii de detentie isi imprumuta chipurile apostolilor si profetilor. Un gardian, viitorul lui asasin, il priveste fascinat... Dupa ce il va executa rapid, ca sa il scuteasca de torturile falangistilor, va pastra, ca pe un trofeu, creionul lui de tamplarie.

Creionul pare sa scoata la suprafata tot ce este mai bun in fiecare dintre posesorii sai; nici Herbal, gardianul, nu se poate sustrage acestei forte. Urmarindu-l cu zel pe doctorul Daniel Da Barca, si inainte de detentie, si in timpul detentiei, ajunge sa stie totul despre el - nu numai care ii sunt convingerile politice, dar si pe cine admira, pe cine ajuta si, mai ales, pe cine iubeste. Fara sa-si dea seama, Herbal ajunge un fel de protector din umbra al doctorului Da Barca. Dupa multi ani, citind intr-un ziar stirea mortii acestuia, Herbal este din nou stapanit de forta magica a creionului si incepe sa spuna povestea...

Tradus in douazeci de limbi si ecranizat in 2003 in regia lui Antn Reixa, Creionul tamplarului impleteste subtil istoriile marunte ale personajelor (dragostea, tandretea, camaraderia si demnitatea in cele mai vitrege conditii) cu istoria mare, aceea care impieteaza asupra vietii. Rezultatul este un mozaic de melancolie si speranta, din care razbat atat strigatele disperate ale protagonistilor, cat si cele ale unui intreg popor ale carui libertati ajung sa fie grav ingradite.

Un roman superb, plin de sensibilitate si de compasiune. - Arturo Perez-Reverte

Atat in fond, cat si in forma, aceasta este o minunata poveste de iubire, despre care se va mai vorbi si se va mai scrie. - Vincente Araguar

Manuel Rivas (n. 1957, A Coruna) este romancier, poet, eseist si ziarist. Absolvent al Universidad Complutense din Madrid, a lucrat de-a lungul timpului in presa scrisa, in radio si televiziune, temele sale predilecte fiind cele sociale si de protectia mediului, Rivas numarandu-se printre fondatorii Greenpeace in Spania. Considerat unul dintre cei mai importanti autori spanioli contemporani si cea mai originala voce a literaturii galiciene (limba oficiala in Spania din 1978), Manuel Rivas a cunoscut succesul mondial, cartile sale fiind traduse si publicate nu numai in Europa, ci si in cele doua Americi. Jocurile stilistice inedite, profunda poezie a descrierilor sale si temele abordate, de un profund umanism, i-au adus numeroase premii, cum ar fi: Premio de la Crtica en Galicia, Premio Nacional de Narrativa, Premio de la Crtica Espanola, Premio Torrente Ballester, Premio Arcebispo Xon de San Clemente y el de la Crtica, Premio ONCE - Galicia a la Solidaridad, Premio Libro del Ano, ca si o distinctie din partea sectiei bel-giene a Amnesty International. Volumele sale de proza cele mai cunoscute sunt Un million de vacas (1990), Los comedores de patatas (1992), ?Que me quieres, amor? (1996), El secreto de la tierra (1999), Los libros arden mal (2006), Todo es silencio (2010). In afara romanului de fata, in anul 1999 i-a fost ecranizata si povestirea La lengua de las mariposas, in regia lui Jose Luis Cuerda, care va regiza si filmul ce are la baza ultimul roman al lui Manuel Rivas, Todo es silencio.

Vezi mai multe detalii pe libraria ishop.ro Vezi mai multe detalii despre Creionul tamplarului
Cartea Creionul tamplarului in librarie
Fotografiile cartilor prezentate in acest catalog online au caracter informativ si pot exista diferente intre aceastea si cartile respective. Informatiile despre cartea "Creionul tamplarului - Manuel Rivas" sunt informative, pot fi schimbate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala.
CARTI PE ACEEASI TEMA
si subiect apropiat..
3 recomandari Cartea.ro
Omagiu Cataloniei - George Orwell Urmatoarea carte recomandata din categoria Literatura universala
George Orwell
25,60 lei
Constiinta lui Zeno - Italo Svevo Urmatoarea carte recomandata din categoria Literatura universala
Italo Svevo
23,70 lei
Un hohot in bezna - Vladimir Nabokov Urmatoarea carte recomandata din categoria Literatura universala
Vladimir Nabokov
26,55 lei

Intoarce-te sa vezi
cartile din categoria
Literatura universalaCarti recomandate din categoria Literatura universala