Borges, intr-o seara obisnuita, la Buenos Aires

Borges, intr-o seara obisnuita, la Buenos Aires - Willis Barnstone
Pret: 12,35 Lei
(pretul include TVA)
Disponibilitate:
Carte disponibila in libraria online ishop.roBorges, intr-o seara obisnuita, la Buenos Aires
Comanda acum "Borges, intr-o seara obisnuita, la Buenos Aires - Willis Barnstone" de pe libraria ishop la pretul de 12,35 lei
Descriere carte:
Willis Barnstone: In plimbarile cu el, la mesele cu el, in discutiile cu el, rasuna vocea nevazatorului: sonora, vesela, surprinzatoare; opozanta, intima, profunda; vocea care echivala universul cu un cuvant, care descifra alfabetul timpului, care se arata disperata, care te pacalea, vocea care te invaluia pe tine celalalt. Vocea nevazatorului, aceasta era esenta lui Borges.

Barnstone: Traiesti cumva pentru poezia, sau povestirea, sau eseul, sau conversatia care urmeaza?
Borges: Da, asta da.
Barnstone: Mie mi se pare ca esti un om norocos, cu neincetatele obsesii legate de creatie si de compozitie, pe care spui ca le ai. Stii cumva de ce ai avut parte de un asemenea destin, sa fii scriitor? De-un asemenea destin sau de-o asemenea obsesie?
Borges: Tot ce stiu este ca am nevoie de aceste obsesii. Daca n-ar fi ele, de ce-as mai trai?! Sigur ca nu m-as sinucide, dar m-as simti absolut fara rost. Asta nu inseamna ca ma gandesc tot timpul la ceea ce scriu, ci ca trebuie sa scriu. Pentru ca, daca ar fi ceva ce n-as scrie si m-ar obseda fara incetare, atunci n-as avea ce face decat sa scriu acel ceva si sa scap de el.

Borges a compus un sonet plin de patos si dezamagire, inspirat de disparitia mamei si intitulat Remuscare : Am comis cel mai mare pacat din toate/ cate-i sunt date omului: n-am stiut sa fiu/ fericit. Focul gheenei cel vesnic viu/ o sa ma-nghita, fara doar si poate./ Parintii m-au crescut in dreapta credint-a/ omului ce face din nopti si zile un joc/ de aer, de apa, de pamant si de foc./ I-am tradat. N-am fost fericit. N-am fost fiinta/ ce-o sperau in visul tineretii lor treaz./ M-am daruit simetriilor rasfrante/ ale artei, cu-ncrengaturile-i marunte./ M-au vrut dedicat vitejiei. N-am fost viteaz./ Nicicand nu m-a parasit, de cand exist,/ spectrul celui ce-am fost mereu: un om trist.

Willis Barnstone s-a nascut in 1927 la Lewiston, Maine, si a studiat la Colegiul Bowdoin si la universitatile Columbia si Yale. A predat in Grecia, la sfarsitul razboiului civil (1949 1951), la Buenos Aires, in plin Razboi Murdar, si s-a aflat in China, in timpul Revolutiei Culturale, ca bursier Fulbright si profesor de literatura americana la Universitatea de Limbi Straine din Beijing (1984 1985). Printre cartile publicate de el se numara: Modern European Poetry (Poezia europeana moderna 1967); The Other Bible (Cealalta Biblie 1984); The Secret Reader: 501 Sonnets (Cititorul de taina. 501 sonete 1996); With Borges on an Ordinary Evening in Buenos Aires (Cu Borges, intr-o seara obisnuita, la Buenos Aires amintiri, 1993) si To Touch the Sky (Sa atingi cerul 1999). In prezent, pregateste o traducere literara a Noului Testament, care va aparea la editura Penguin Putnam. Willis Barnstone este asociat al Fundatiei Guggenheim , profesor emerit al Universitatii statului Indiana si nominalizat la Premiul Pulitzer pentru poezie.Vezi mai multe detalii pe libraria ishop.ro Vezi mai multe detalii despre Borges, intr-o seara obisnuita, la Buenos Aires
Cartea Borges, intr-o seara obisnuita, la Buenos Aires in librarie
Fotografiile cartilor prezentate in acest catalog online au caracter informativ si pot exista diferente intre aceastea si cartile respective. Informatiile despre cartea "Borges, intr-o seara obisnuita, la Buenos Aires - Willis Barnstone" sunt informative, pot fi schimbate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala.
CARTI PE ACEEASI TEMA
si subiect apropiat..
3 recomandari Cartea.ro
Latura activa a infinitatii - Carlos Castaneda Urmatoarea carte recomandata din categoria Beletristica / Critica
Carlos Castaneda
12,45 lei
Mesajul unui maestru - John Mcdonald Urmatoarea carte recomandata din categoria Beletristica / Critica
John Mcdonald
14,06 lei
Magia dragostei si magie neagra - Alexandra David-Neel Urmatoarea carte recomandata din categoria Beletristica / Critica
Alexandra David-Neel
6,65 lei

Intoarce-te sa vezi
cartile din categoria
Beletristica / CriticaCarti recomandate din categoria Beletristica / Critica