Baietii si alte povestiri

Baietii si alte povestiri - Mario Vargas Llosa
Disponibilitate:
Carte disponibila in libraria online ishop.roBaietii si alte povestiri
Comanda acum "Baietii si alte povestiri - Mario Vargas Llosa" de pe libraria ishop la pretul de 24,99 lei
Descriere carte:

"Sefii", primul dintre cele doua volume cuprinse in Baietii si alte povestiri, a fost publicat pentru intaia oara in urma cu 50 de ani, marcand debutul oficial ca prozator al lui Mario Vargas Llosa.
Realismul lucid al acestor sase povestiri, lipsit de inflexiuni mitologice, anunta o perspectiva aparte in contextul literaturii sud-americane, identificati adesea cu realismul de tip magic.
Povestirea "Baietii", scrisa un deceniu mai tarziu, e un punct de cotitura: violenta e aici mai insidioasa si nu mai tine atat de un tacit "cod" al onoarei si al machismului, ca in povestirile si romanele de pana in 1967, cat, mai degraba, de insasi regula jocului.

"Sefii este prima mea carte si in ea apar cateva din multele povestiri scrise cand eram adolescent si student. Era un concurs de povestiri la Barcelona, Leopoldo Alas, cu un premiu destul de modest, si, cum imi doream sa public, am participat, fara prea mari sperante, insa am fost premiat. Zece ani mai tarziu am scris Baietii. Subiectul imi dadea tarcoale de cand citisem, intr-un ziar, ca un caine a emasculat un nou-nascut, intr-un satuc din Anzi. imi doream sa scriu despre aceasta rana stranie care, spre deosebire de altele, nu se inchide, ci, odata cu trecerea timpului, se deschide din ce in ce mai mult." (Mario Vargas Llosa)Vezi mai multe detalii pe libraria ishop.ro Vezi mai multe detalii despre Baietii si alte povestiri
Cartea Baietii si alte povestiri in librarie
Fotografiile cartilor prezentate in acest catalog online au caracter informativ si pot exista diferente intre aceastea si cartile respective. Informatiile despre cartea "Baietii si alte povestiri - Mario Vargas Llosa" sunt informative, pot fi schimbate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala.
CARTI PE ACEEASI TEMA
si subiect apropiat..
3 recomandari Cartea.ro
Fabule - Jean De La Fontaine Urmatoarea carte recomandata din categoria Nuvele si povestiri
Jean De La Fontaine
10,36 lei
Kalevala, Tara Indepartata - CSIRE Gabriela, Trad. SZEMLER PANNA Eva Urmatoarea carte recomandata din categoria Nuvele si povestiri
CSIRE Gabriela, Trad. SZEMLER PANNA Eva
8,91 lei
Lady V. Proze romano-americane - Dumitru Radu Popa Urmatoarea carte recomandata din categoria Nuvele si povestiri
Dumitru Radu Popa
19,00 lei

Intoarce-te sa vezi
cartile din categoria
Nuvele si povestiriCarti recomandate din categoria Nuvele si povestiri