Aventurile unor cuvinte romanesti Vol.I-II Editia aIIa

Aventurile unor cuvinte romanesti Vol.I-II Editia aIIa - Marius Sala
Disponibilitate:
Carte disponibila in libraria online ishop.roAventurile unor cuvinte romanesti Vol.I-II Editia aIIa
Comanda acum "Aventurile unor cuvinte romanesti Vol.I-II Editia aIIa - Marius Sala" de pe libraria ishop la pretul de 69,38 lei
Descriere carte:
Prezenta editie reproduce textul revizuit al editei din 2005."Aventura" a peste 1001 de cuvinte romanesti este prezentata, in aceasta carte, pornindu-se de la sursa cea mai apropiata (etimologia directa), de multe ori insa urmarindu-se calatoria cuvintelor pana la sursa lor cea mai indepartata (etimologia indirecta), cu popasuri in diverse limbi intermediare.
Spre deosebire de alte lucrari similare, tinand seama de faptul ca romana este o limba romanica, fiind continuatoarea latinei ca si franceza, italiana, spaniola etc., de cate ori am considerat necesar am aratat cum a evoluat un anumit cuvant latinesc din romana si in aceste limbi-surori sau ce corespunde, in aceleasi idiomuri romanice, unui cuvant romanesc imprumutat din alte limbi.
Publicul larg caruia i se adreseaza va gasi numeroase exemple ce ilustreaza ideea ca limba si cultura romana s-au dezvoltat intre Orient si Occident.

Vezi mai multe detalii pe libraria ishop.ro Vezi mai multe detalii despre Aventurile unor cuvinte romanesti Vol.I-II Editia aIIa
Cartea Aventurile unor cuvinte romanesti Vol.I-II Editia aIIa in librarie
Fotografiile cartilor prezentate in acest catalog online au caracter informativ si pot exista diferente intre aceastea si cartile respective. Informatiile despre cartea "Aventurile unor cuvinte romanesti Vol.I-II Editia aIIa - Marius Sala" sunt informative, pot fi schimbate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala.
CARTI PE ACEEASI TEMA
si subiect apropiat..
3 recomandari Cartea.ro
Probleme de etimologie dialectala - Iulia Margarit Urmatoarea carte recomandata din categoria Lingvistica
Iulia Margarit
4,66 lei
Cercetari etimologice - Vladimir Drimba Urmatoarea carte recomandata din categoria Lingvistica
Vladimir Drimba
4,28 lei

Intoarce-te sa vezi
cartile din categoria
LingvisticaCarti recomandate din categoria Lingvistica