Articole burgheze

Articole burgheze - N. Steinhardt
Pret: 61,70 Lei
(pretul include TVA)
Disponibilitate:
Carte disponibila in libraria online ishop.roArticole burgheze
Comanda acum "Articole burgheze - N. Steinhardt" de pe libraria ishop la pretul de 61,70 lei
Descriere carte:

Steinhardt isi continua in Revista ?masacrul? din volumul de debut, semnind episodic tot ?Antisthius? si parodiind acum stilul revistelor Criterion si Vremea , precum si pe Eugen Ionescu. ? Ma intreb inca o data daca intre Steinhardt cel de dupa 1964 si cel de pina la 1947 exista o ruptura. Recitirea recenta a scrierilor de junete mi-a consolidat opinia de acum zece ani. Cel de-al doilea Steinhardt nu inseamna decit maturizarea fireasca a primului ? sub impactul noilor experiente existentiale, culturale si spirituale prin care i-a fost dat sa treaca?, dupa cum observa Nicolae Mecu.

?Un corpus de avertismente spulberatoare de iluzii, semnalind derapaje, atragind atentia asupra marilor pericole camuflate de bune intentii, de cuvinte seducatoare sau de pura demagogie. ?Copilul batrin? (cum il caracteriza, mai degraba cu o mindrie melancolica si compasiva, Steinhardt-tatal), parind a fi trecut prin toate experientele, smulge valul aparentelor, demistifica la tot pasul, seamana intrebari nelinistitoare, vede cu un ceas mai devreme catastrofa si trezeste din toropeala, vaticineaza. In vremuri normale, el ar fi putut trece drept un exaltat si un dogmatic, acum insa, cind pare a simti, ca Hamlet, ca the time is out of joint , surplusul de patos si fixarea incapatinata in binele verificat intra in perimetrul normalitatii. ? (Nicolae Mecu)

Seria de autor ?N. Steinhardt? apare in coeditare cu Manastirea ?Sfinta Ana? Rohia . Editie ingrijita, adnotari, cronologie si indice de Viorica Niscov. Studiu introductiv de Nicolae Mecu.Vezi mai multe detalii pe libraria ishop.ro Vezi mai multe detalii despre Articole burgheze
Cartea Articole burgheze in librarie
Fotografiile cartilor prezentate in acest catalog online au caracter informativ si pot exista diferente intre aceastea si cartile respective. Informatiile despre cartea "Articole burgheze - N. Steinhardt" sunt informative, pot fi schimbate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala.
CARTI PE ACEEASI TEMA
si subiect apropiat..
3 recomandari Cartea.ro
Libertatea urii - Cristian Tudor Popescu Urmatoarea carte recomandata din categoria Publicistica / Interviuri
Cristian Tudor Popescu
18,00 lei
Dulcea mea Doamna/ Eminul meu iubit. Corespondenta inedita Mihai Eminescu - Veronica Micle - Mihai Eminescu, Veronica Micle Urmatoarea carte recomandata din categoria Publicistica / Interviuri
Mihai Eminescu, Veronica Micle
49,30 lei

Intoarce-te sa vezi
cartile din categoria
Publicistica / InterviuriCarti recomandate din categoria Publicistica / Interviuri