Alabama Song

Alabama Song - Gilles Leroy
Disponibilitate:
Carte disponibila in libraria online ishop.roAlabama Song
Comanda acum "Alabama Song - Gilles Leroy" de pe libraria ishop la pretul de 19,00 lei
Descriere carte:
Gilles Leroy spune foarte clar ca trebuie sa citim Alabama Song ca pe un roman, deoarece nu este o biografie a Zeldei Fitzgerald ca personaj istoric. Si totusi... Si totusi, e greu sa citesti cartea fara sa crezi ca e vorba de o autobiografie a Zeldei! Aceasta frumusete a Sudului, jumatate inger, jumatate demon, foloseste cuvinte poetice sau vulgare care frapeaza prin frumusete, impertinenta sau provocare. Gilles Leroy dispare in spatele acestor fraze feminine sensibile, dar si inversunate si psihiatrice! Nebunia eroinei se strecoara in paginile romanului ca in viata: intai incetisor, apoi mai temeinic, din ce in ce mai frecvent. Frazele devin impregnate de acest spirit brutalizat, persecutat si neinteles, despre care se spunea ca e alienat. Dar cuvintele sunt profunde si forta de caracter a Zeldei iesita din comun. Glorie si decadenta, dragoste si deziluzie, lumina si nebunie. La umbra marelui scriitor Scott Fitzgerald, tanara burgheza libertina se ofileste de-a lungul anilor. Fastul dureaza doar un timp si viata ei continua in culise. Lipsa de intelegere fata de eroina, iubirea, denigrarea te emotioneaza. Iar scriitura virulenta, cu nuante de poezie, isi gaseste usor drumul spre sufletul nostru. Gilles Leroy ne dezvaluie doua personalitati exceptionale: Scott si Zelda Fitzgerald, unul dintre cuplurile cele mai invidiate si cele mai tragice din anii '20. Un cuplu care s-a iubit si s-a autodistrus. Intre realitate si fictiune, Alabama song, un roman de o mare sensibilitate, invita cititorul in miezul unei epoci fabuloase, dezvaluindu-i cum se pot imbina, intr-un destin "extra-ordinar", pasiunea si nebunia.

http://www.bookblog.ro/x-cristi-mitran/alabama-song/

http://www.romanialibera.ro/a118690/alabama-song-biografia-romantata-a-zeldei-fitzgerald.html

  http://www.ziua.ro/display.php?data=2008-03-22&id=234938

http://www.evenimentulzilei.ro/articole/detalii-articol/796563/Cuplul-teribil-al-Americii/

  http://www.monitorulexpres.ro/?mod=monitorulexpres&a=citeste&p=actualitate&s_id=59891

http://www.cotidianul.ro/zelda_fitzgerald__intre_alabama_si__alabama_song-41147.html

 

Vezi mai multe detalii pe libraria ishop.ro Vezi mai multe detalii despre Alabama Song
Cartea Alabama Song in librarie
Fotografiile cartilor prezentate in acest catalog online au caracter informativ si pot exista diferente intre aceastea si cartile respective. Informatiile despre cartea "Alabama Song - Gilles Leroy" sunt informative, pot fi schimbate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala.
CARTI PE ACEEASI TEMA
si subiect apropiat..
3 recomandari Cartea.ro
Lupta pentru milioane - Jules Verne Urmatoarea carte recomandata din categoria Literatura universala
Jules Verne
6,65 lei
Porno - Irvine Welsh Urmatoarea carte recomandata din categoria Literatura universala
Irvine Welsh
40,80 lei
Nori grei deasupra Castelului Blandings - P. G. Wodehouse Urmatoarea carte recomandata din categoria Literatura universala
P. G. Wodehouse
23,70 lei

Intoarce-te sa vezi
cartile din categoria
Literatura universalaCarti recomandate din categoria Literatura universala