Memorialul minastirii

Memorialul minastirii - Jose Saramago
Pret: 35,10 Lei
(pretul include TVA)
Disponibilitate:
Carte disponibila in libraria online ishop.roMemorialul minastirii
Comanda acum "Memorialul minastirii - Jose Saramago" de pe libraria ishop la pretul de 35,10 lei
Descriere carte:
Traducere din limba portugheza, postfata si note de Mioara Caragea. Un nou volum semnat de Jose Saramago in colectia „Biblioteca Polirom”: Memorialul minastirii (1982), carte cu isi dobindeste celebritatea internationala si care, alaturi de Anul mortii lui Ricardo Reis (1984) si Istoria ase­diului Lisabonei (1989), formeaza seria narativa cu tematica istorica, scriitorul acordind o atentie spe­ciala „originii si identitatii portugheze”. Memorialul minastirii are ca punct de plecare Portugalia secolului al XVIII-lea, un regat scaldat in averi si intesat de biserici. Este perioada Inchizitiei, a autodafeurilor, a epidemiilor de ciuma si a marii expansiuni coloniale. Cele doua personaje principale – Baltasar Sapte-Sori, un soldat abia intors de pe cimpul de lupta, si Blimunda, o tinara care poate vedea inauntrul oamenilor, dar nu si in sufletul lor, caci pe acesta nu l-a vazut niciodata – sint alese de parintele Bartolomeu Lourenço sa-l ajute la construirea Pasaroiului, un aparat de zburat. Inventia preotului se dovedeste reusita, dar va avea consecinte dramatice asupra tuturor celor implicati in reali­zarea ei. Bazat pe evenimente reale, printre care se numara si inaltarea uriasei minastiri din Mafra, acest roman, ca toate cartile lui Saramago, depaseste limitele istoriei, trans­formindu-se intr-o parabola complexa a existentei umane si a eternei lupte pentru dragoste, cunoastere si putere. „Saramago ne-a oferit o carte care, desi profund inradacinata in istoria tarii sale, atinge dimensiuni mistice. Este un roman de dragoste si aventura, o meditatie amara despre rolul monarhiei si al Bisericii in Portugalia secolului al XVIII-lea si un comentariu ironic asupra mastilor puterii.” ( The New York Times )

Vezi mai multe detalii pe libraria ishop.ro Vezi mai multe detalii despre Memorialul minastirii
Cartea Memorialul minastirii in librarie
Fotografiile cartilor prezentate in acest catalog online au caracter informativ si pot exista diferente intre aceastea si cartile respective. Informatiile despre cartea "Memorialul minastirii - Jose Saramago" sunt informative, pot fi schimbate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala.
CARTI PE ACEEASI TEMA
si subiect apropiat..
3 recomandari Cartea.ro
Va curge singe - Upton Sinclair Urmatoarea carte recomandata din categoria Literatura universala
Upton Sinclair
36,05 lei
Noaptea In Care Am Fost Tradata - SOREL Andres Trad. LUPU Coman Urmatoarea carte recomandata din categoria Literatura universala
SOREL Andres Trad. LUPU Coman
19,71 lei

Intoarce-te sa vezi
cartile din categoria
Literatura universalaCarti recomandate din categoria Literatura universala