mamabena.com

mamabena.com - Anamaria Beligan
Disponibilitate:
Carte disponibila in libraria online ishop.romamabena.com
Comanda acum "mamabena.com - Anamaria Beligan" de pe libraria ishop la pretul de 19,00 lei
Descriere carte:
Anamaria Beligan s-a nascut si a copilarit in Bucuresti. Este absolventa a liceului de engleza C.A. Rosetti si a sectiei de regie de film (promotia 1981) a Institutului de Arta Teatrala si Cinematografica I. L. Caragiale. In 1982, dupa o scurta perioada in care a lucrat ca regizor la Studioul Alexandru Sahia din Bucuresti, paraseste Romania ceausista si, dupa sapte luni petrecute intr-un lagar german, emigreaza in Australia.
Lucreaza ca scenarist si regizor, la Melbourne, si preda la Australian Film and Television School, Sydney. Obtine un masterat in lingvistica la Universitatea Monash din Melbourne si premiul Editurii Cambridge University Press pentru rezultatele universitare. In 1988, infiinteaza, alaturi de partenerul ei, operatorul de film Valeriu Campan, compania independenta de productie Athanor.
Incepe sa scrie relativ tirziu, dupa nasterea fiicelor sale, Katrina si Dana. Din hobby, literatura devine pasiune. Scrierile ei au aparut in diverse publicatii australiene (RePublica, Voices, Quadrant), romanesti (Arc, Orizont, Ramuri, Vatra, Familia, Literatorul) si electronice (Exquisite Corpse, Respiro, Lolocur), precum si in mai multe antologii australiene si romanesti.
In limba romana, a publicat trei volume, Inca un minut cu Monica Vitti (Polirom 1998), Scrisori catre Monalisa (Polirom 1999), Dragostea e un Trabant (Curtea Veche 2003).
www.beligan.com

Cel mai bun roman despre imigrantii romani. Cu o actiune plasata atat in Australia, cat si in lumea distrusa a satului romanesc, cartea se citeste pe nerasuflate, continand toate ingredientele unui bestseller de inalta tinuta literara: povesti de dragoste, tensiune, umor, satira, elemente de roman politist si o intriga alerta desfasurata pe mai multe planuri si paliere temporale.


Vezi mai multe detalii pe libraria ishop.ro Vezi mai multe detalii despre mamabena.com
Cartea mamabena.com in librarie
Fotografiile cartilor prezentate in acest catalog online au caracter informativ si pot exista diferente intre aceastea si cartile respective. Informatiile despre cartea "mamabena.com - Anamaria Beligan" sunt informative, pot fi schimbate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala.
CARTI PE ACEEASI TEMA
si subiect apropiat..
3 recomandari Cartea.ro
69 - Ionut Chiva Urmatoarea carte recomandata din categoria Literatura romana
Ionut Chiva
14,16 lei
Jocul de-a viata - Ana Calina Garas Urmatoarea carte recomandata din categoria Literatura romana
Ana Calina Garas
27,99 lei
Sex cu femei - Adrian Suciu Stefan Doru Dancus Urmatoarea carte recomandata din categoria Literatura romana
Adrian Suciu Stefan Doru Dancus
16,15 lei

Intoarce-te sa vezi
cartile din categoria
Literatura romanaCarti recomandate din categoria Literatura romana