apasa

apasa - sorin despoT
Pret: 21,80 Lei
(pretul include TVA)
Disponibilitate:
Carte disponibila in libraria online ishop.roapasa
Comanda acum "apasa - sorin despoT" de pe libraria ishop la pretul de 21,80 lei
Descriere carte:
Volumul apasa a obtinut Premiul pentru Poezie la Concursul de manuscrise al Uniunii Scriitorilor din Romania, 2009.  

?Un Despot? luminat este poetul care a scris versurile din aceasta carte, dar lumina cu care opereaza el este una aspra, de laser, lucida si neiertatoare, rareori concesiva cu licaririle duios lunare ale autocompatimirii si autoiluzionarii. Autobiografic cu masura, adica la nivelul sugestiei, contemporan cu tehnologiile de ultima ora, pe care e capabil sa le transforme in obiecte poetice, cind copil, cind batrin, cind colocvial, cind auster, ba as indrazni sa spun cind femeie, cind barbat, Sorin Despot are alura de poet complex, care traieste cu simturile larg deschise, fara ca acestea sa-i inabuse simtul mai subtil al abstractiunii: ?mai multi oameni in strada/ printre mai multe roti/ farmacii si biserici// daca toti acestia realizeaza ca vor muri/ de unde atitea sacose atita zgomot/ intre filiale de banca iar mai ales/ de unde atita disperare in spatele/ siluetelor de carton". Un poet acut contemporan cu timpul sau." (Ioan Es. Pop)

?Cind are incredere in intuitia care-i spune ca banalul, cotidianul si realitatea de zi cu zi nu sint chiar fata intoarsa spre sine a liricii, Sorin Despot este poet. Iar cind descopera ca expresivitatea sta intotdeauna afara din rind, hlizindu-se la cuvintele care au epuizat sensurile si aprinzind simturile, scrie poezie." (Florin Iaru)

Vezi mai multe detalii pe libraria ishop.ro Vezi mai multe detalii despre apasa
Cartea apasa in librarie
Fotografiile cartilor prezentate in acest catalog online au caracter informativ si pot exista diferente intre aceastea si cartile respective. Informatiile despre cartea "apasa - sorin despoT" sunt informative, pot fi schimbate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala.
CARTI PE ACEEASI TEMA
si subiect apropiat..
3 recomandari Cartea.ro
Poezii - Veronica Micle Urmatoarea carte recomandata din categoria Poezie
Veronica Micle
4,75 lei
Addenda - Grigore Soitu Urmatoarea carte recomandata din categoria Poezie
Grigore Soitu
5,45 lei
Cimitirul Buna-Vestire  - Tudor Arghezi Urmatoarea carte recomandata din categoria Poezie
Tudor Arghezi
26,60 lei

Intoarce-te sa vezi
cartile din categoria
PoezieCarti recomandate din categoria Poezie