Ziua a opta

Ziua a opta - Thornton Wilder
Disponibilitate:
Carte disponibila in libraria online ishop.roZiua a opta
Comanda acum "Ziua a opta - Thornton Wilder" de pe libraria ishop la pretul de 33,25 lei
Descriere carte:
Thornton Niven Wilder (1897-1975), unul din­tre marii clasici ai li­te­raturii americane de secol XX, s-a nascut la Madison, in Wisconsin, intr-o fa­milie care a dat multe nume valoroase con­ti­nen­tului de peste ocean. Crescut intre China si California, Wilder a avut parte de o educatie cosmopolita ? ajungand sa vor­beas­ca mai multe limbi si intrand in contact cu lite­ra­turi si culturi diverse. A studiat la Oberlin College, in Ohio, apoi la Yale si Princeton, devenind mai tarziu pro­fesor de literatura si creative writing . S-a aflat adesea in anturajul unor scriitori si gan­ditori celebri, precum Gertrude Stein si Alice B. Toklas, Sigmund Freud, John dos Passos si Philip Barry. Deo­potriva roman­cier si drama­turg de succes, a fost unanim re­cunoscut ca una dintre per­sona­litatile de marca ale lite­re­lor ame­ricane, fiindu-i decernat de trei ori pre­miul Pulitzer, in 1927 pentru romanul The Bridge of San Luis Rey ( Puntea Sfantului Ludo­vic ), in 1938 si in 1943 pentru piesele Our Town ( Ora­sul nostru ) si, res­pectiv, The Skin of Our Teeth ( Prin urechile acu­lui ). O alta piesa cunos­cuta The Merchant of Yonkers (1939), pe care autorul a reluat-o mai tarziu sub titlul The Matchmaker , a constituit baza nu mai putin fai­mosului music-hall Hello, Dolly . In creatia sa romanesca, un loc aparte il ocupa si Idele lui martie , roman deopotriva publicat in colectia Byblos.

In 1962 si 1963, Thornton Wilder si-a pe­trecut douazeci de luni departe de familie si prie­teni, in oraselul Douglas din Arizona, la frontiera cu Mexicul, perioada in care a inceput sa lucreze la Ziua a opta, cartea care avea sa-iaduca prestigiosul National Book Award in 1968.
Doua familii dezbinate de o crima intr-un ora­sel minier din sudul statului Illinois, o evadare miraculoasa a presupusului ucigas in chiar aju­nul executiei aduc ingredientele unei scrieri de mare forta si amplitudine, in care demarcatiile dintre romanul de actiune si cel de dragoste, dintre romanul istoric si cel de meditatie filozo­fica sunt spulberate in tornada epica lansata de Wilder. Un roman esential al literaturii americane mo­derne, o meditatie asupra valorilor au­tentice, o lectura indispensabila.

 


Vezi mai multe detalii pe libraria ishop.ro Vezi mai multe detalii despre Ziua a opta
Cartea Ziua a opta in librarie
Fotografiile cartilor prezentate in acest catalog online au caracter informativ si pot exista diferente intre aceastea si cartile respective. Informatiile despre cartea "Ziua a opta - Thornton Wilder" sunt informative, pot fi schimbate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala.
CARTI PE ACEEASI TEMA
si subiect apropiat..
3 recomandari Cartea.ro
Jonathan Wild - Henry Fielding Urmatoarea carte recomandata din categoria Literatura clasica
Henry Fielding
17,91 lei
Despot Voda. Fantana Blanduziei - Vasile Alecsandri Urmatoarea carte recomandata din categoria Literatura clasica
Vasile Alecsandri
7,89 lei
Pacala si Tandala - *** Urmatoarea carte recomandata din categoria Literatura clasica
***
4,60 lei

Intoarce-te sa vezi
cartile din categoria
Literatura clasicaCarti recomandate din categoria Literatura clasica