Zidul - Cum am crescut in spatele cortinei de fier

Zidul - Cum am crescut in spatele cortinei de fier - Peter Sis
Pret: 27,55 Lei
(pretul include TVA)
Disponibilitate:
Carte disponibila in libraria online ishop.roZidul - Cum am crescut in spatele cortinei de fier
  • Autor: Peter Sis
  • Editura: Curtea Veche
  • Colectia: In afara colectiilor
  • Categoria: Istorie
  • ISBN: 978-973-669-914-6
  • An aparitie: 2010
  • Numar de pagini: 64
  • Format carte: 23?30,5 cm
Comanda acum "Zidul - Cum am crescut in spatele cortinei de fier - Peter Sis" de pe libraria ishop la pretul de 27,55 lei
Descriere carte:
Zidul este cea mai recenta carte a lui Peter S?s, artist plastic si scriitor ceh care traieste in America. A aparut in limba engleza ( The Wall ), la New York, in toamna lui 2007 si a cucerit imediat atentia criticii si a cititorilor. A obtinut distinctii importante precum: Medalia Caldecott, Medalia Robert Silbert, premiul decernat de New York Times pentru cea mai buna carte ilustrata pentru copii a anului. La targul de carte de la Bologna volumul a fost distins cu medalia de aur Ragazzi Award pentru cea mai buna carte de nonfictiune pentru copii, precum si cu medalia de aur a reprezentantei din Cehia a IBBY.

?Cand Mat?j, baiatul meu in varsta de 10 ani, a venit de la scoala si m-a intrebat daca fac parte dintre locuitorii americani vechi, buni sau rai, am hotarat ca trebuie sa le explic copiilor mei de unde am venit de fapt. Sa incerc sa le povestesc despre absurditatea regimului in care am crescut. Este o incercare timida de a-i familiariza pe copiii din zilele noastre cu o epoca care este atat de indepartata incat practic nu ii mai intereseaza.?

Trecutul nostru ramane insa in noi si continua sa fie viu. Zidul este o carte unica prin intermediul careia cititorii, fie ei copii sau parinti, cunosc evenimentele petrecute intre anii 1948 si 1989, epoca socialismului si a comunismului, cand, in spatele Cortinei de Fier, in Cehoslovacia au trait, au muncit si au visat oameni obisnuiti. Este o poveste autobiografica despre pasiunea pentru muzica si desen, controlul ideologiei, povara istoriei si nevoia de libertate. O carte despre speranta in care nu trebuie sa incetam a crede.

CORTINA DE FIER

Granita care in timpul Razboiului Rece a impartit Europa din punct de vedere simbolic, ideologic, dar si fizic in doua parti izolate una de cealalta ? Occidentul capitalist si Rasaritul comunist. Notiunea a fost folosita pentru prima oara de premierul britanic Winston Churchill, in martie 1946.

RAZBOIUL RECE

Confruntare ideologica si economica intre blocul comunist si cel capitalist, reprezentate de Uniunea Sovietica si SUA, intre anii 1945 si 1989. Razboiul Rece a culminat mai ales cu blocada Berlinului (1948-1949), Razboiul din Coreea (1950-1953) si cu asa-numita criza din Caraibe (1962). S-a incheiat prin prabusirea Cortinei de Fier in anul 1989 (simbolic prin daramarea Zidului Berlinului) si, doi ani mai tarziu, prin disparitia Uniunii Sovietice.


Vezi mai multe detalii pe libraria ishop.ro Vezi mai multe detalii despre Zidul - Cum am crescut in spatele cortinei de fier
Cartea Zidul - Cum am crescut in spatele cortinei de fier in librarie
Fotografiile cartilor prezentate in acest catalog online au caracter informativ si pot exista diferente intre aceastea si cartile respective. Informatiile despre cartea "Zidul - Cum am crescut in spatele cortinei de fier - Peter Sis" sunt informative, pot fi schimbate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala.
CARTI PE ACEEASI TEMA
si subiect apropiat..
3 recomandari Cartea.ro

Intoarce-te sa vezi
cartile din categoria
IstorieCarti recomandate din categoria Istorie