Zgarda De Foc

Zgarda De Foc - Valerio Evangelisti
Pret: 31,41 Lei
(pretul include TVA)
Disponibilitate:
Carte disponibila in libraria online ishop.roZgarda De Foc
Comanda acum "Zgarda De Foc - Valerio Evangelisti" de pe libraria ishop la pretul de 31,41 lei
Descriere carte:
Intr-un roman istoric de larga respiratie, Valerio Evangelisti infatiseaza formarea Mexicului ca stat modern. Pornind de la revolta mexicanilor din Texas la mijlocul secolului al XVIII-lea, actiunea se dilata, mutaandu-se in Mexic, unde cuprinde lupta lui Benito Ju?rez impotriva lui Maximilian de Austria, dictatura lui Porfirio D?az, modernizarea fortata a satelor, revoltele taranesti, macelarirea si deportarile indigenilor, ajungand pana in pragul revolutiei. Firul conducator este relatia contradictorie de dragoste si ura intre Mexic si Statele Unite, dar si formarea treptata a unei identitati nationale si a unei culturi unitare care sa o exprime. Totul ? vazut prin prisma destinelor a numeroase personaje (cel mai adesea reale).

500 de pagini care se citesc pe nerasuflate ! Unul dintre cele mai bune romane ale lui Valerio Evangelisti, Zgarda de foc descrie formarea Mexicului ca stat modern: o fresca uriasa, alcatuita din destinele foarte multor personaje, traversate de iubire, ura, dezamagire, distrugere si razboi.

Valerio Evangelisti s-a nascut la Bologna in 1952. Dupa ce a publicat lucrari de istorie, s-a dedicat in intregime beletristicii. In 1994 i-a aparut primul roman. Valerio Evangelisti s-a nascut la Bologna in 1952. Dupa ce a publicat lucrari de istorie, s-a dedicat in intregime beletristicii. In 1994 i-a aparut primul roman. Nicolas Eymerich, inchizitorul , care a castigat premiul Urania. Au urmat Lanturile lui Eymerich (1995), Trupul si sangele lui Eymerich (1996), Cherudeck (1997), Margus. Romanul lui Nostradamus (3 vol. 1999).

Colaboreaza la LeMonde Diplomatique si L?Europea si detine o rubrica de muzica heavy metal la editia italiana a revistei Rolling Stone . Este scenarist de radio, cinema si televiziune.

Lucrarile sale sunt traduse in 13 tari. In 1998 a castigat Grand Prix de l?Imaginaire, in 1998 Prix Tour Aiffel, iar in 2000 Premiul Italia pentru fictiune radiofonica.

Vezi mai multe detalii pe libraria ishop.ro Vezi mai multe detalii despre Zgarda De Foc
Cartea Zgarda De Foc in librarie
Fotografiile cartilor prezentate in acest catalog online au caracter informativ si pot exista diferente intre aceastea si cartile respective. Informatiile despre cartea "Zgarda De Foc - Valerio Evangelisti" sunt informative, pot fi schimbate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala.
CARTI PE ACEEASI TEMA
si subiect apropiat..
3 recomandari Cartea.ro
Ramses. Vol 1: Fiul Luminii - JACQ Christian, Trad. DAMIAN Eugen Urmatoarea carte recomandata din categoria Roman istoric
JACQ Christian, Trad. DAMIAN Eugen
17,01 lei
Uneltirile raului - Christian Jacq Urmatoarea carte recomandata din categoria Roman istoric
Christian Jacq
23,74 lei
Ramses. Vol.4: Doamna De La Abu Simbel - JACQ Christian, Trad. GADEI Radu Urmatoarea carte recomandata din categoria Roman istoric
JACQ Christian, Trad. GADEI Radu
20,61 lei

Intoarce-te sa vezi
cartile din categoria
Roman istoricCarti recomandate din categoria Roman istoric