Zbor peste Long Island

Zbor peste Long Island - Chang-rae Lee
Disponibilitate:
Carte disponibila in libraria online ishop.roZbor peste Long Island
Comanda acum "Zbor peste Long Island - Chang-rae Lee" de pe libraria ishop la pretul de 31,50 lei
Descriere carte:
Actiunea se petrece in suburbiile din Long Island, acolo unde, de fapt, nu se intampla nimic sau ceea ce se intampla se intampla intr-un mod deloc iesit din comun si unde principala preocupare este cum sa faci timpul sa treaca. In centrul acestui peisaj, unde nu este si nu se petrece nimic, se afla Jerry (Jerome) Battle, un barbat cam de 60 de ani, care este reprezentant al unei firme de arhitectura peisagistica si lucreaza la o companie de turism si care, in timpul liber, piloteaza o avioneta Cessna, incercand in felul acesta sa se desprinda de ai lui si de problemele lor. Fundalul (casa lui Jerry, impunatoarea casa a fiului sau, Jack, caminul de batrani "Ivy Acres", unde se afla tatal lui) este un fundal american arid si insipid, dus pana la stereotipie, o stereotipie ce pare adevarata. Jerry intentioneaza sa se elibereze din acest peisaj cenusiu, dar ceea ce obtine nu este o eliberare propriu-zisa. Eliberarea este de fapt incercarea de a vedea cat de tern si nediferentiat este totul in jur.

Necazurile se in lant: tatal lui avanseaza in senilitate, fiul sau duce firma de rapa, fiica lui, Theresa, isi da seama aproape in acelasi timp ca este insarcinata si are cancer, dar se hotaraste sa pastreze copilul riscandu-si viata, sotia sa, Daisy, care este maniaco-depresiva, se ineaca in piscina, fosta lui prietena, Rita Reyes, este pe punctul de a se casatori cu un prieten avocat, imbogatit peste noapte. Avionul este o metafora pentru faptul ca Jerry Battle este un spectator, un outsider, care, singur fiind, se tine la distanta de toti si de toate. Caci aproape intreaga carte pare un loc unde eroul se ascunde de viata, cu tumultul si cerintele ei. Evoluand cu subtilitate, bogat in imagini si simboluri evidente, acest roman de o complexitate ascunsa, putin evidenta, sta marturie faptului ca orice om, fie el chiar Jerry Battle, hotarat sa ramana deasupra si in afara oricaror conflicte, trebuie in cele din urma sa se intoarca jos, pe pamant, printre semenii sai, cu grijile si problemele lor.

Vezi mai multe detalii pe libraria ishop.ro Vezi mai multe detalii despre Zbor peste Long Island
Cartea Zbor peste Long Island in librarie
Fotografiile cartilor prezentate in acest catalog online au caracter informativ si pot exista diferente intre aceastea si cartile respective. Informatiile despre cartea "Zbor peste Long Island - Chang-rae Lee" sunt informative, pot fi schimbate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala.
CARTI PE ACEEASI TEMA
si subiect apropiat..
3 recomandari Cartea.ro
Oxigen - Carol Cassella Urmatoarea carte recomandata din categoria Literatura universala
Carol Cassella
37,04 lei
Itic - Pascale Rose Urmatoarea carte recomandata din categoria Literatura universala
Pascale Rose
18,52 lei
Kaddish - Leon Wieseltier Urmatoarea carte recomandata din categoria Literatura universala
Leon Wieseltier
15,11 lei

Intoarce-te sa vezi
cartile din categoria
Literatura universalaCarti recomandate din categoria Literatura universala