Zapada

Zapada - Orhan Pamuk
Disponibilitate:
Carte disponibila in libraria online ishop.roZapada
Comanda acum "Zapada - Orhan Pamuk" de pe libraria ishop la pretul de 36,10 lei
Descriere carte:
Orhan Pamuk (n. 1952) este cel mai cunoscut si, totodata, cel mai controversat scriitor turc contemporan, asumat de intreaga Europa ca una dintre cele mai valoroase si originale voci ale ultimilor ani. Nascut la Istanbul, Pamuk a urmat studii de arhitectura la Universitatea Tehnica din orasul natal, abandonate ulterior; in 1976 a absolvit Institutul de Jurnalistica al aceleiasi universitati. Din 1974 s-a consacrat aproape in intregime scrisului, dupa ce, o vreme, cochetase cu pictura.

Opera sa, elogiata cu entuziasm de critici si tradusa in peste 45 de limbi, cuprinde romane ? printre care Beyaz Kale ( Fortareata alba , 1985), Kara Kitap ( Cartea neagra , 1990), Yeni Hayat   ( Viata cea noua , 1994), Benim Adim Kirmizi ( Ma numesc Rosu , 1998), Kar ( Zapada , 2002) ? si un volum de memorii dedicat Istanbulului. Recunoasterea internationala s-a concretizat si intr-o pleiada de premii prestigioase, precum: The Independent Award for Foreign Fiction, Prix de la Decouverte Europeenne, Prix du Meilleur Livre ?tranger, International Impac Dublin Literary Award, Prix Medicis ?tranger, Friedenspreis s.a.

In 2006, lui Orhan Pamuk i-a fost decernat Premiul Nobel pentru Literatura.

?O noua stea s-a ivit la Rasarit: Orhan Pamuk.?
The New York Times Book Review

Revenit in Turcia dupa un lung exil politic in Europa occidentala, poetul Ka face o calatorie la Kars, in estul Turciei, pentru a asista la alegerile locale si a investiga o stranie ?epidemie de sinucideri? care bantuie printre tinerele din oras. In cele trei zile petrecute in targul coplesit de ninsori apocaliptice, Ka se confrunta cu realitatile contemporane ale tarii sale, dar si cu zonele intunecate ale propriei identitati.

?Viata cea noua? la care aspira se dovedeste insa a fi o himera; sentimentul apasator de infrangere care-l stapaneste la intoarcerea in Germania, teritoriu al exilului si indeterminarii, il va urmari pana in ultimele clipe ale vietii.
?O lectura esentiala pentru timpurile noastre??
Margaret Atwood

?O opera majora? maiestrit construita si bantuita de dilemele lumii contemporane? impresionanta prin anvergura, franchete si umor??
John Updike

Romanul Zapada a fost distins cu:
Prix Medicis Etranger, 2005
Prix Mediterranee Etranger, 2006


Vezi mai multe detalii pe libraria ishop.ro Vezi mai multe detalii despre Zapada
Cartea Zapada in librarie
Fotografiile cartilor prezentate in acest catalog online au caracter informativ si pot exista diferente intre aceastea si cartile respective. Informatiile despre cartea "Zapada - Orhan Pamuk" sunt informative, pot fi schimbate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala.
CARTI PE ACEEASI TEMA
si subiect apropiat..
3 recomandari Cartea.ro
Dincoace de Paradis - Francis Scott Fitzgerald Urmatoarea carte recomandata din categoria Literatura universala
Francis Scott Fitzgerald
27,50 lei
Nu, stai, in seara asta cinez cu tata! - Marion Ruggieri Urmatoarea carte recomandata din categoria Literatura universala
Marion Ruggieri
21,85 lei
Eternitatea clipei - Zoe Valdes Urmatoarea carte recomandata din categoria Literatura universala
Zoe Valdes
28,40 lei

Intoarce-te sa vezi
cartile din categoria
Literatura universalaCarti recomandate din categoria Literatura universala