Vietile lui Miguel de Cervantes

Vietile lui Miguel de Cervantes - Trapiello Andres
Pret: 25,20 Lei
(pretul include TVA)
Disponibilitate:
Carte disponibila in libraria online ishop.roVietile lui Miguel de Cervantes
Comanda acum "Vietile lui Miguel de Cervantes - Trapiello Andres" de pe libraria ishop la pretul de 25,20 lei
Descriere carte:
Viata lui Cervantes e, poate, cea mai mare enigma a istoriei literare spaniole. Se stiu foarte putine lucruri despre ea si, oricat s-ar sti, pare putin in comparatie cu dimensiunile universale ale unei opere inegalabile. Cervantes poate fi vazut ca o insumare de multe vieti: cea de soldat si rob, care-i pune in evidenta caracterul eroic al personalitatii; cea de scriitor, cu inceputuri sovaitoare si o cariera intrerupta bizar de o tacere intinsa pe doua decenii si incheiata cu eruptia de genialitate din anii batranetii; cea de om, mai greu de investigat decat toate celelalte perspective, cu numeroase pete albe si semne de intrebare, dar marcand aceeasi sete de spatii si de umanitate care a putut da nastere, prin mecanisme indescifrabile, capodoperei absolute care e Don Quijote.'Daca Cervantes ar trai printre noi, cred ca am continua sa-l vedem ca pe atunci: batran, singuratic, neimplinit. Unii cred ca, dimpotriva, l-am face academician, i-am cumpara ochelari noi si i-am atarna de hainele ponosite o medalie. Ce iluzie.' Aceste fraze ale lui Andres Trapiello rezuma intreg proiectul sau biografic: o carte nonconformista, dar profund informata, scrisa de un scriitor care-si traieste nemijlocit marele personaj si-l apara de orice agresiuni limitative si exproprieri academizante. Cartea lui este o meditatie despre liberatate si iubire, in umbra unei istorii despre iubire si libertate: Don Quijote de la Mancha.

Vezi mai multe detalii pe libraria ishop.ro Vezi mai multe detalii despre Vietile lui Miguel de Cervantes
Cartea Vietile lui Miguel de Cervantes in librarie
Fotografiile cartilor prezentate in acest catalog online au caracter informativ si pot exista diferente intre aceastea si cartile respective. Informatiile despre cartea "Vietile lui Miguel de Cervantes - Trapiello Andres" sunt informative, pot fi schimbate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala.
CARTI PE ACEEASI TEMA
si subiect apropiat..
3 recomandari Cartea.ro
Angelina Jolie - Brandon Hurst Urmatoarea carte recomandata din categoria Biografii / Memorialistica
Brandon Hurst
9,50 lei
Ioan Petru Culianu. Omul si opera - Paul Stewart, Chriss Riddell Urmatoarea carte recomandata din categoria Biografii / Memorialistica
Paul Stewart, Chriss Riddell
31,25 lei
Apocalipsa memoriilor. Vol. II - Peter Nadas Urmatoarea carte recomandata din categoria Biografii / Memorialistica
Peter Nadas
25,65 lei

Intoarce-te sa vezi
cartile din categoria
Biografii / MemorialisticaCarti recomandate din categoria Biografii / Memorialistica