Viata unui prost

Viata unui prost - Ryunosuke Akutagawa
Pret: 19,00 Lei
(pretul include TVA)
Disponibilitate:
Carte disponibila in libraria online ishop.roViata unui prost
Comanda acum "Viata unui prost - Ryunosuke Akutagawa" de pe libraria ishop la pretul de 19,00 lei
Descriere carte:
Selectia de povestiri incluse in volumul de fata, pentru prima data traduse in limba romana din japoneza, acopera, pe coordonate complementare, dimensiunea creatiei autorului japonez. Pe de-o parte, Poarta Rasho (ecranizarea lui Kurosawa a devenit de mult o piesa clasica a cinematografiei universale) si Panza de paianjen . De partea cealalta, Viata unui prost si Kappa , experimente literare al caror caracter excentric nu si-a pierdut suflul, in ciuda datarii lor in plina epoca modernista.

  ?O parte din vraja textelor lui Akutagawa o reprezinta sensibilitatea si traditia japoneza, pe care le aduce in opera sa. Abordarea temei suicidului impreuna cu enuntarea inevitabilitatii unui astfel de gest fac din proza lui un text unic.?

Ian Buruma, The New York Review of Books (despre Viata unui prost)

  ?O satira draceasca despre naravurile umane.?

New Statesman (despre Kappa )

Prezentare autor

Ryunosuke Akutagawa (1892-1927) s-a nascut in Tokio, in casa unui mic negutator de produse lactate. Fuku, mama viitorului prozator, a fost afectata de o boala mentala imediat dupa nasterea lui Ryanosuke si s-a stins din viata cand fiul ei avea zece ani. Crescut mai mult de una dintre matusi, sora a mamei, Akutagawa a fost adoptat oficial de familia fratelui mamei si a luat numele lor.

Inca din scoala gimnaziala, Akutagawa s-a aratat interesat de literatura si a stabilit prietenii cu alti colegi cu care avea sa infiinteze revista Shinshicho ( Noi curente , 1914).

In 1915 debuteaza cu povestirea Rashomon , care ii aduce faima. Este remarcat de Natsume Soseki (1867-1916) si luat sub protectia acestuia. Alte povestiri au urmat: Nasul (Hana, 1916), Paravanul iadului (Jigoku hen, 1918), Mandarine ( Mikan , 1919), aducandu-i numele de ?parinte al povestirii japoneze?.

In ultima parte a vietii, Akutagawa a fost si el afectat de aceeasi boala de care suferise si mama lui. Ravasit si incercand sa isi gaseasca o voce mai potrivita societatii moderne, Akutagawa se va declara invins si se va sinucide in iulie 1927.


Vezi mai multe detalii pe libraria ishop.ro Vezi mai multe detalii despre Viata unui prost
Cartea Viata unui prost in librarie
Fotografiile cartilor prezentate in acest catalog online au caracter informativ si pot exista diferente intre aceastea si cartile respective. Informatiile despre cartea "Viata unui prost - Ryunosuke Akutagawa" sunt informative, pot fi schimbate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala.
CARTI PE ACEEASI TEMA
si subiect apropiat..
3 recomandari Cartea.ro
Pergamentul diafan ? Ultimele povestiri - Ioan Petru Culianu Urmatoarea carte recomandata din categoria Nuvele si povestiri
Ioan Petru Culianu
12,26 lei
Legende, Povestiri si Basme Frantuzesti - PICARD Barbara Leonie, Trad. FRATILA Augustin Urmatoarea carte recomandata din categoria Nuvele si povestiri
PICARD Barbara Leonie, Trad. FRATILA ...
15,21 lei
Armele secrete - Cortazar Julio Urmatoarea carte recomandata din categoria Nuvele si povestiri
Cortazar Julio
0,00 lei

Intoarce-te sa vezi
cartile din categoria
Nuvele si povestiriCarti recomandate din categoria Nuvele si povestiri