Viata si vremurile lui Michael K

Viata si vremurile lui Michael K - J.M. Coetzee
Disponibilitate:
Carte disponibila in libraria online ishop.roViata si vremurile lui Michael K
Comanda acum "Viata si vremurile lui Michael K - J.M. Coetzee" de pe libraria ishop la pretul de 24,30 lei
Descriere carte:
Roman distins cu Booker Prize in Marea Britanie in 1983 si Prix Femina Etranger in Franta in 1985.

Viata pare sa fi intrat pe un fagas lipsit de suferinta, dar si de bucurie, pentru Michael K, un barbat de culoare ... din Cape Town. Orfan de tata, petrecandu-si copilaria stigmatizata departe de mama, in camine si centre de reeducare, tanarul devine gradinar in slujba consiliului local. Nimic nu pare sa-i tulbure traiul monoton, pana in clipa cand mama sa, grav bolnava, ia hotararea de a se intoarce in tinuturile natale, unde doreste sa-si sfarseasca zilele, departe de orasul sfasiat de un raboi civil care nu este al lor si pe care nu il inteleg, dar ale carui consecinte le afecteaza in mod direct vietile. Urcandu-si mama si putina avutieb intr-un carucior improvizat, Michael K incepe o adevarata odisee printr-o lume care-si poarta la vedere cicatricile mereu reinnoite ale unei istorii tragice. Drumul catre Prince Albert, acolo unde se sfarseste viata mamei sale, e plin de violenta, foame, pericole, ocolisuri, ascunzatori, soldati fanatici sau dezertori. Povestea lui Michael K este insa una a supravietuirii lipsite de iluzii, spusa in stilul alb, plin de forta, care l-a consacrat pe J.M. Coetzee.

John Maxwell Coetzee s-a nascut la Cape Town, in Africa de Sud, la 9 februarie 1940. Isi incheie stralucit studiile de literatura engleza si matematica la University of Cape Town in 1961, apoi se muta in Anglia, unde lucreaza ca programator. Isi ia doctoratul cu o teza despre Samuel Beckett la University of Texas, Austin (1965-1969), si tine cursuri de literatura la New York pana in 1971, cand se intoarce la Cape Town, pentru a preda la universitate. Debuteaza cu romanul Dusklands (1974), urmat de In the Heart of the Country (1977) si Asteptandu-i pe barbari (Waiting for the Barbarians, 1980; Humanitas, 2005), care ii aduce James Tait Black Memorial Prize, precum si consacrarea internationala. Publica apoi Viata si vremurile lui Michael K (Life & Times of Michael K, 1983), distins cu Booker Prize si Prix Femina Etranger, Foe (1986 - Jerusalem Prize, 1987), The Age of Iron (1990 - The Sunday Express Book of the Year) si Maestrul din Petersburg (The Master of Petersburg, 1994 - Irish Times International Fiction Prize, 1995; Humanitas Fiction, 2008). In 1997 ii apare un prim roman autobiografic, Boyhood, urmat de Youth, in 2002. Militant pentru drepturile animalelor, Coetzee publica in 1999 volumul The Lives of Animals. Romanul Dezonoare (Disgrace, 1999; Humanitas, 2006) ii aduce din nou Booker Prize, iar Elizabeth Costello (2003), Slow Man (2005) si Diary of a Bad Year (2007) se bucura de o foarte buna receptare. Publica, de asemenea, eseuri filozofice si literare. Din 2002 traieste in Australia, fiind profesor emerit la University of Adelaide. In 2003 primeste Premiul Nobel pentru literatura.



Vezi mai multe detalii pe libraria ishop.ro Vezi mai multe detalii despre Viata si vremurile lui Michael K
Cartea Viata si vremurile lui Michael K in librarie
Fotografiile cartilor prezentate in acest catalog online au caracter informativ si pot exista diferente intre aceastea si cartile respective. Informatiile despre cartea "Viata si vremurile lui Michael K - J.M. Coetzee" sunt informative, pot fi schimbate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala.
CARTI PE ACEEASI TEMA
si subiect apropiat..
3 recomandari Cartea.ro
Baile Kiraly - Jean Mattern Urmatoarea carte recomandata din categoria Literatura universala
Jean Mattern
23,70 lei
Generalul in labirintul sau - Gabriel Garcia Marquez Urmatoarea carte recomandata din categoria Literatura universala
Gabriel Garcia Marquez
0,00 lei
Sanin - Mihail Artabasev Urmatoarea carte recomandata din categoria Literatura universala
Mihail Artabasev
19,00 lei

Intoarce-te sa vezi
cartile din categoria
Literatura universalaCarti recomandate din categoria Literatura universala