Viata si destin

Viata si destin - Vasili Grossman
Pret: 52,25 Lei
(pretul include TVA)
Disponibilitate:
Carte disponibila in libraria online ishop.roViata si destin
Comanda acum "Viata si destin - Vasili Grossman" de pe libraria ishop la pretul de 52,25 lei
Descriere carte:
?Unul dintre cele mai indraznete acte de condamnare a sistemului sovietic din cite s-au scris vreodata.? ( The Wall Street Journal )  

Viata si destin , una dintre capodoperele literaturii ruse si universale, este o carte cu o istorie iesita din comun. Fara a se lasa descurajat de dificultatile intimpinate la publicarea romanului anterior, Pentru o cauza dreapta (1949, aparut in revista Novii mir intre 1952-1954), Grossman a inceput lucrul la proiectata continuare a acestuia, Viata si destin , in 1952. Opt ani mai tirziu, l-a propus spre publicare, dar in 1961 KGB-ul a confiscat manuscrisele, copiile la indigo si notitele romanului, sub pretextul ca era mai subversiv chiar decit Doctor Jivago al lui Pasternak. Actiunea cartii se desfasoara pe fundalul bataliei de la Stalingrad, dar ramificatiile ei cuprind intreaga Rusie, de la cotul Donului pina in lagarele Gulagului, conturind fizionomia unei epoci dramatice si infatisind destine memorabile. Pe linga criticile la adresa sistemului totalitar, anumite aspecte ale romanului sugereaza o strinsa analogie intre nazismul german si comunismul sovietic. Salvat ca prin minune, un exemplar microfilmat al cartii a ajuns in Elvetia, unde a fost publicat in 1980. In Rusia, o prima editie, imperfecta si trunchiata, a aparut in 1988, un an mai tirziu fiind publicata editia definitiva, dupa care s-a realizat prezenta traducere in limba romana.  

 ? Viata si destin este o cronica de amploare, care descompune cele doua masinarii malefice ale secolului trecut, comunismul sovietic si fascismul german. Un roman intunecat si deprimant, in felul in care doar marile creatii reusesc sa fie asa ? spunind adevarul, raspicat si cu neinduplecare, descriind toate nenorocirile de care sint capabile fiintele umane, insa fara sa uite splendoarea la care se pot inalta in momente de cumpana. Un roman pe care numai un rus l-ar fi putut scrie.? ( The Wall Street Journal )  

?Viata sovietica privita prin ochii lui Vasili Grossman in toate detaliile sale penale, militare si civile este impresionanta pina la Dumnezeu. O relatare cuprinzatoare, fascinanta, semnificativa, ocupind un loc aparte in marea biblioteca, mereu clandestina, a cartilor rusesti.? ( The New York Times Book Review )  

?Unul dintre cele mai sumbre portrete ale societatii rusesti.? ( The Washington Post )

Vezi mai multe detalii pe libraria ishop.ro Vezi mai multe detalii despre Viata si destin
Cartea Viata si destin in librarie
Fotografiile cartilor prezentate in acest catalog online au caracter informativ si pot exista diferente intre aceastea si cartile respective. Informatiile despre cartea "Viata si destin - Vasili Grossman" sunt informative, pot fi schimbate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala.
CARTI PE ACEEASI TEMA
si subiect apropiat..
3 recomandari Cartea.ro
Fata capitanului - Alexandr Puskin Urmatoarea carte recomandata din categoria Literatura universala
Alexandr Puskin
13,78 lei
Mantaua. Povestiri. Nuvele - N. V. Gogol Urmatoarea carte recomandata din categoria Literatura universala
N. V. Gogol
53,20 lei
Ultima gara - Jay Parini Urmatoarea carte recomandata din categoria Literatura universala
Jay Parini
29,70 lei

Intoarce-te sa vezi
cartile din categoria
Literatura universalaCarti recomandate din categoria Literatura universala