Viata lui Dante

Viata lui Dante - Boccaccio Giovanni
Disponibilitate:
Carte disponibila in libraria online ishop.roViata lui Dante
Comanda acum "Viata lui Dante - Boccaccio Giovanni" de pe libraria ishop la pretul de 8,55 lei
Descriere carte:
La mijlocul secolului al XIV-lea, in Florenta sfasiata de violentele si intoleranta ce-i opuneau pe guelfi si ghibelini, cel mai de seama prozator al Renasterii aduce un omagiu celui mai de seama poet al ei, mort intr-un nedrept exil cu patruzeci de ani in urma.Cu acelasi spirit viu cu care povestise in Decameronul prea-omenestile patanii ale atator personaje, Boccaccio recompune aici, din marturiile contemporanilor si din legendele tesute inca de pe atunci in jurul numelui ui Dante, viata 'neomeneasca' a inaintasului sau, dedicata artelor vremii si cunoasterii cailor sufletului in lumea de dincolo. Copiase pana atunci de cateva ori tertinele Comediei pe care chiar el o numise pentru intaia oara 'divina'; dupa cum tot el avea sa inaugureze peste un deceniu lecturile publice din opera dantesca scrisa in 'dulcele stil nou', lecturi devenite de atunci traditie la Florenta. Omagiul adus de Boccaccio lui Dante trebuie citit de aceea si ca un semn ca, in pofida sententei antice, muzele nu tac intotdeauna cand se aude zanganitul armelor.

Vezi mai multe detalii pe libraria ishop.ro Vezi mai multe detalii despre Viata lui Dante
Cartea Viata lui Dante in librarie
Fotografiile cartilor prezentate in acest catalog online au caracter informativ si pot exista diferente intre aceastea si cartile respective. Informatiile despre cartea "Viata lui Dante - Boccaccio Giovanni" sunt informative, pot fi schimbate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala.
CARTI PE ACEEASI TEMA
si subiect apropiat..
3 recomandari Cartea.ro
Cristian Topescu - Alexandru Raducanu Urmatoarea carte recomandata din categoria Biografii / Memorialistica
Alexandru Raducanu
15,58 lei
Patru femei, patru povesti - Aurora Liiceanu Urmatoarea carte recomandata din categoria Biografii / Memorialistica
Aurora Liiceanu
28,02 lei
Intotdeauna Orientul. Corespondenta Mircea Eliade ? Stig Wikander (1948?-1977) - Mircea Eliade, Stig Wikander Urmatoarea carte recomandata din categoria Biografii / Memorialistica
Mircea Eliade, Stig Wikander
20,80 lei

Intoarce-te sa vezi
cartile din categoria
Biografii / MemorialisticaCarti recomandate din categoria Biografii / Memorialistica