Varul Alexandru si alte povesti adevarate

Varul Alexandru si alte povesti adevarate - Adrian Oprescu
Disponibilitate:
Carte disponibila in libraria online ishop.roVarul Alexandru si alte povesti adevarate
Comanda acum "Varul Alexandru si alte povesti adevarate - Adrian Oprescu" de pe libraria ishop la pretul de 31,50 lei
Descriere carte:
Avusesem, nu demult, 20 de ani. Ar fi trebuit sa fiu la facultate, dar nu mai eram. Soarta decisese pentru mine sa fiu unul dintre detinutii politici care trebuiau sa contribuie la construirea socialismului prin saparea Canalului. ... ( Adrian Oprescu )
In urma cu cateva luni, am primit, pe computer, scrise cu un singur deget si fara diacritice, cele nouasprezece povesti adevarate care alcatuiesc volumul Varul Alexandru . Autorul, care a implinit 78 de ani, ma ruga sa-i spun ce parere am. Primindu-le, am suras. Nu i-am dat nici o sansa. Nici cea mai mica. Nimeni pe lume, mi-am spus, incepand sa scrie la o asemenea varsta, nu a putut da ceva literar valabil. Cultura lui umanista se reducea de altfel la istorici si politologi francezi. Cu literatura nu avusese niciodata o buna intalnire. Afara de epistole ocazionale, scrise cu haz, nu stiam sa fi produs vreodata ceva. Stiam ca seara, tarziu, ii placea sa faca focul in caminul din living si sa se uite la jocul flacarilor, sorbind un Cotes du Rhone si tragand dintr-o pipa. Dar nu stiam ca se apucase de scris. L-am intrebat de unde i se trage.Am scris pentru ca mi se parea ca am ceva de spus.?De unde a invatat sa scrie, la peste 70 de ani? Cu aceasta intrebare in minte, m-am grabit sa dau cartea la tipar. ( Gabriel Liiceanu )

Vezi mai multe detalii pe libraria ishop.ro Vezi mai multe detalii despre Varul Alexandru si alte povesti adevarate
Cartea Varul Alexandru si alte povesti adevarate in librarie
Fotografiile cartilor prezentate in acest catalog online au caracter informativ si pot exista diferente intre aceastea si cartile respective. Informatiile despre cartea "Varul Alexandru si alte povesti adevarate - Adrian Oprescu" sunt informative, pot fi schimbate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala.
CARTI PE ACEEASI TEMA
si subiect apropiat..
3 recomandari Cartea.ro
Povestile Reginei Maria a Romaniei - Maria regina Romaniei Urmatoarea carte recomandata din categoria Biografii / Memorialistica
Maria regina Romaniei
38,00 lei
Madonna - O biografie - Mary Cross Urmatoarea carte recomandata din categoria Biografii / Memorialistica
Mary Cross
9,50 lei

Intoarce-te sa vezi
cartile din categoria
Biografii / MemorialisticaCarti recomandate din categoria Biografii / Memorialistica