Va curge singe

Va curge singe - Upton Sinclair
Pret: 36,05 Lei
(pretul include TVA)
Disponibilitate:
Carte disponibila in libraria online ishop.roVa curge singe
Comanda acum "Va curge singe - Upton Sinclair" de pe libraria ishop la pretul de 36,05 lei
Descriere carte:
Filmul Va curge singe (2007), inspirat din romanul lui Upton Sinclair, a obtinut doua premii Oscar si figureaza in topul celor mai bune creatii cinematografice ale ultimului deceniu.

Romanul Va curge singe (1927) ii ofera cititorului o imagine complexa a inceputurilor tulburi si a dezvoltarii rapide inregistrate de in­dustria petroliera din California de Sud. Denuntind conflictele de clasa, coruptia functionarilor guvernamentali si rivalitatile interna­tionale privind productia de petrol, Sinclair urmareste deteriorarea treptata a relatiilor dintre un mare magnat al petrolului si fiul sau, care nu ii impartaseste pasiunea dezumanizanta pentru bani si pe care ideile socialiste il indeamna sa simpatizeze cu muncitorii din exploatarile petroliere. Romanul a fost ecranizat in 2007 in regia lui Paul Thomas Anderson; filmul, avindu-i in rolurile prin­cipale pe Daniel Day-Lewis si Paul Dano, a fost distins cu doua premii Oscar.

?Romanul lui Sinclair este o fresca impresionanta a vietii in sudul Californiei si, in acelasi timp, o provocare la adresa unui intreg sistem.? ( The New Republic)  

?Sinclair reprezinta pentru secolul XX ceea ce a reprezentat Fielding pentru secolul al XVIII-lea sau Dickens pentru al XIX-lea. Dar in cazul scriitorului american cunoasterea profunda si redarea fara ocolisuri a metehnelor epocii noastre sint mai cutremuratoare, mai dramatice si mai muscatoare decit cenzura cinica a lui Fielding sau lamentatiile sentimentale ale lui Dickens.? ( The Nation )  

?L-am considerat intotdeauna pe Upton Sinclair nu un romancier, ci un istoric, pentru ca am credinta, inca nestramutata la cei optzeci si cinci de ani ai mei, ca inregistrarea unor fapte nu se cheama istorie. Acestea sint pomelnice sau anale, care nu pot deveni istorie decit daca artistul, poetul, filozoful le scoate din haosul ininteligibil al lucrurilor petrecute cu adevarat si le asaza in ordinea specifica operelor de arta. Atunci cind lumea ma intreaba despre cele petrecute pe durata indelungatei mele vieti, eu nu-i trimit la arhivele ziarelor, nici la autoritati, ci la romanele lui Upton Sinclair.? (George Bernard Shaw)

Vezi mai multe detalii pe libraria ishop.ro Vezi mai multe detalii despre Va curge singe
Cartea Va curge singe in librarie
Fotografiile cartilor prezentate in acest catalog online au caracter informativ si pot exista diferente intre aceastea si cartile respective. Informatiile despre cartea "Va curge singe - Upton Sinclair" sunt informative, pot fi schimbate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala.
CARTI PE ACEEASI TEMA
si subiect apropiat..
3 recomandari Cartea.ro
Stinca lui Tanios - Amin Maalouf Urmatoarea carte recomandata din categoria Literatura universala
Amin Maalouf
7,00 lei
Toate frumusetile lumii - Jaroslav Seifert Urmatoarea carte recomandata din categoria Literatura universala
Jaroslav Seifert
18,52 lei
Daniel Stein, traducator - Ludmila Ulitkaia Urmatoarea carte recomandata din categoria Literatura universala
Ludmila Ulitkaia
35,91 lei

Intoarce-te sa vezi
cartile din categoria
Literatura universalaCarti recomandate din categoria Literatura universala