Uzucapiunea sau prescriptia achizitiva

Uzucapiunea sau prescriptia achizitiva - Traian Darjan
Pret: 27,55 Lei
(pretul include TVA)
Disponibilitate:
Carte disponibila in libraria online ishop.roUzucapiunea sau prescriptia achizitiva
Comanda acum "Uzucapiunea sau prescriptia achizitiva - Traian Darjan" de pe libraria ishop la pretul de 27,55 lei
Descriere carte:
Uzucapiunea sau prescriptia achizitiva constituie in dreptul civil roman monografia de tranzitie de la uzucapiunea reglementata de Codul civil din 4 decembrie 1864 la uzucapiunea reglementata de noul Cod civil, fiind prima aparitie de acest gen din literatura noastra juridica dupa publicarea noului cod.

Scrisa intr-un ritm alert si incitant, bogata in informatii, dar supla, iar nu greoaie si incarcata ca o teza de licenta constransa de canoanele rigide ale unei scheme prestabilite, lucrarea este destinata sa raspunda celor mai actuale, acute si stringente intrebari in materie de uzucapiune.

Publicul-tinta al acestei monografii, concepute ca un instrument util de lucru, il reprezinta in primul rand practicienii dreptului civil: judecatori, avocati, consilieri juridici. Opiniile novatoare formulate de autor, caracterizate prin indrazneala si originalitate, prezinta un interes maxim pentru teoreticienii dreptului: cercetatori, profesori si studenti, ca de exemplu cele privind momentul in care se produc efectul achizitiv si efectul extinctiv in cazul uzucapiunii tabulare, de a carui corecta solutionare depinde determinarea cu precizie matematica a datei la care se produc efectele mentionate. La aceasta problema, autorul a avut inspiratia si curajul ca, pe baza unei analize extrem de riguroase, sa dea un raspuns inedit, unicul in concordanta cu spiritul legii - fie si numai sub acest aspect, monografia de fata este o lucrare de referinta.

Vezi mai multe detalii pe libraria ishop.ro Vezi mai multe detalii despre Uzucapiunea sau prescriptia achizitiva
Cartea Uzucapiunea sau prescriptia achizitiva in librarie
Fotografiile cartilor prezentate in acest catalog online au caracter informativ si pot exista diferente intre aceastea si cartile respective. Informatiile despre cartea "Uzucapiunea sau prescriptia achizitiva - Traian Darjan" sunt informative, pot fi schimbate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala.
CARTI PE ACEEASI TEMA
si subiect apropiat..
3 recomandari Cartea.ro
Legea 10/2001 privind regimul juridic al unor imobile preluate abuziv si Normele de aplicare. Cod 336 - Paul Stewart, Chriss Riddell Urmatoarea carte recomandata din categoria Drept civil
Paul Stewart, Chriss Riddell
5,61 lei

Intoarce-te sa vezi
cartile din categoria
Drept civilCarti recomandate din categoria Drept civil