Universul elegant. Supercorzi, dimensiuni ascunse si cautarea teoriei ultime.

Universul elegant. Supercorzi, dimensiuni ascunse si cautarea teoriei ultime. - Brian Greene
Disponibilitate:
Carte disponibila in libraria online ishop.roUniversul elegant. Supercorzi, dimensiuni ascunse si cautarea teoriei ultime.
  • Autor: Brian Greene
  • Editura: Humanitas
  • Colectia:
  • Categoria: Fizica
  • ISBN: 978-973-50-1980-8
  • An aparitie: 2008
  • Numar de pagini: 444
  • Format carte: 13 x 20 cm
Comanda acum "Universul elegant. Supercorzi, dimensiuni ascunse si cautarea teoriei ultime. - Brian Greene" de pe libraria ishop la pretul de 40,50 lei
Descriere carte:
Prima carte in limba romana despre teoria corzilor."De la ?Scurta istorie a timpului?, nici o carte de stiinta nu a starnit atata interes." (Sunday Times)
Visul dintotdeauna al fizicienilor a fost gasirea unei teorii ultime care sa explice ... toate fenomenele din univers intr-un cadru unitar si elegant. Pana de curand insa, microcosmosul (descris de mecanica cuantica) si macrocosmosul (descris de relativitatea generala) pareau imposibil de adus la un numitor comun. In ultimele decenii a aparut totusi un candidat redutabil la titlul de teorie ultima: teoria corzilor. Ea presupune o regandire radicala a notiunilor de spatiu, timp si particula, si chiar a ideilor pe care se intemeiaza cunoasterea stiintifica. "Universul elegant" e prima carte in limba romana care ofera o prezentare sistematica, limpede si intuitiva a teoriei corzilor. Brian Greene, el insusi fizician de virf cu contributii importante in domeniu, reuseste aici marea performanta de a face accesibile publicului larg, fara nici o pregatire stiintifica, cercetari de ultima ora si idei pe cat de abstracte, pe atat de tulburatoare ce par sa conduca spre teoria ultima. "Universul elegant", nominalizata la premiul Pulitzer, este probabil cea mai citita carte de stiinta aparuta in anii din urma.

Grafica: Ionut Brostianu
Editor: Vlad Zografi

Vezi mai multe detalii pe libraria ishop.ro Vezi mai multe detalii despre Universul elegant. Supercorzi, dimensiuni ascunse si cautarea teoriei ultime.
Cartea Universul elegant. Supercorzi, dimensiuni ascunse si cautarea teoriei ultime. in librarie
Fotografiile cartilor prezentate in acest catalog online au caracter informativ si pot exista diferente intre aceastea si cartile respective. Informatiile despre cartea "Universul elegant. Supercorzi, dimensiuni ascunse si cautarea teoriei ultime. - Brian Greene" sunt informative, pot fi schimbate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala.
CARTI PE ACEEASI TEMA
si subiect apropiat..
3 recomandari Cartea.ro
Teoria relativitatii pe intelesul tuturor - Albert Einstein Urmatoarea carte recomandata din categoria Fizica
Albert Einstein
13,50 lei
Visul unei teorii finale - Steven Weinberg Urmatoarea carte recomandata din categoria Fizica
Steven Weinberg
30,60 lei

Intoarce-te sa vezi
cartile din categoria
FizicaCarti recomandate din categoria Fizica