Ungaria 1956: revolta mintilor si sfarsitul mitului comunist

Ungaria 1956: revolta mintilor si sfarsitul mitului comunist - Doina Jela si Vladimir Tismaneanu (coordonatori)
Pret: 20,90 Lei
(pretul include TVA)
Disponibilitate:
Carte disponibila in libraria online ishop.roUngaria 1956: revolta mintilor si sfarsitul mitului comunist
Comanda acum "Ungaria 1956: revolta mintilor si sfarsitul mitului comunist - Doina Jela si Vladimir Tismaneanu (coordonatori)" de pe libraria ishop la pretul de 20,90 lei
Descriere carte:
?In urma cu cincizeci de ani, lagarul socialist a fost zguduit de cea mai mare rascoala antisovietica din istoria comunismului european: Revolutia din Ungaria. Ea a fost inceputul sangeros si totodata punctul culminant al unui proces lent, sinuos si convulsiv de emancipare incheiata cu caderea definitiva a ideocratiei de extrema stanga, in aceasta parte a globului, petrecuta la sfarsitul anului 1989. Cartea de fata contine o serie de contributii in masura sa ilustreze ideea ei fundamentala: eliberarea de comunism s-ar fi putut petrece asa cum au asteptat si sperat milioane de oameni din tarile cazute in robia lui, anume interventia salvatoare a americanilor, ori al treilea razboi mondial. Sfarsitul unui sistem totalitar prin esenta liberticid este intotdeauna precedat de eliberarea mintilor din mrejele iluziei totalitare, de revelarea adevarului hidos al crimei generalizate din spatele ei, de asumarea libertatii de catre cei care si-o sacrificasera mai intai benevol, intelectualii, ideologi si militanti.
De la Raportul secret al lui Hrusciov, recunoscand de la inaltimea tribunei oficiale crimele ?tatucului Stalin?, pana la tancurile strivind pe strazile Budapestei pe cei ce refuzasera sa-i mai numeasca pe asasini salvatori, se da seama in paginile acestei carti de un intreg parcurs de constientizare lenta a adevarului.
O carte, speram, captivanta despre idei si despre sange. O carte, speram, instructiva despre ideile din care curge sange.
Un omagiu aniversar eroismului unui popor vecin, de pe urma caruia am beneficiat si noi.?


Vezi mai multe detalii pe libraria ishop.ro Vezi mai multe detalii despre Ungaria 1956: revolta mintilor si sfarsitul mitului comunist
Cartea Ungaria 1956: revolta mintilor si sfarsitul mitului comunist in librarie
Fotografiile cartilor prezentate in acest catalog online au caracter informativ si pot exista diferente intre aceastea si cartile respective. Informatiile despre cartea "Ungaria 1956: revolta mintilor si sfarsitul mitului comunist - Doina Jela si Vladimir Tismaneanu (coordonatori)" sunt informative, pot fi schimbate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala.
CARTI PE ACEEASI TEMA
si subiect apropiat..
3 recomandari Cartea.ro
Mentalitati Si Remanente Comuniste - Lavinia Betea Urmatoarea carte recomandata din categoria Comunism
Lavinia Betea
29,50 lei

Intoarce-te sa vezi
cartile din categoria
ComunismCarti recomandate din categoria Comunism