Un vapor pentru infern

Un vapor pentru infern - Gilbert Sinoue
Pret: 27,36 Lei
(pretul include TVA)
Disponibilitate:
Carte disponibila in libraria online ishop.roUn vapor pentru infern
Comanda acum "Un vapor pentru infern - Gilbert Sinoue" de pe libraria ishop la pretul de 27,36 lei
Descriere carte:
9 noiembrie 1938. Dupa asasinarea, la Paris, a consilierului diplomat von Rath, Goebbels declanseaza in toata Germania, drept "represalii", celebra si sumbra Noapte de cristal: incendierea sinagogilor, jefuirea caselor evreiesti...

Cateva luni mai tarziu, ca raspuns la protestele aparute in lumea intreaga, dar, mai ales, din motive de propaganda externa, Adolf Hitler le permite evreilor sa paraseasca Germania, daca doresc.

13 mai 1939. La Hamburg, SS Saint-Louis, pachebot de lupta sub pavilion nazist, isi ridica ancora. La bordul sau: 937 de pasageri, dintre care 550 de femei si copii. Toti sunt evrei germani. Toti sunt dotati cu vize. Destinatia: Havana. Exilatii spera sa acosteze in Cuba, asteptand sa le fie acordat dreptul de intrare in Statele Unite.

Pe 23 mai, in timp ce nava este pe cale sa intre in apele teritoriale cubaneze, Gustav Schroder, capitanul vasului Saint-Louis, primeste o telegrama expediata de guvernul din Havana: ANCORARE IN RADA - STOP - NU INCERCATI APROPIEREA DE PORT. Apoi, ii este transmis ordinul sa se intoarca si sa isi duca "incarcatura" inapoi la Hamburg.

Schroder cunoaste destinul tragic ce ii asteapta pe pasagerii sai daca se intoarce in Germania. Hotaraste sa incalce directivele si ia legatura cu guvernele lumii asa-zis libere, cerandu-le sa ii primeasca pasagerii. Roosevelt, primul solicitat, refuza. Canada refuza. Toate natiunile din America Latina refuza. La Berlin, Goebbels exulta: NIMENI NU VREA SA-I PRIMEASCA!

Astfel incepe inspaimantatoarea ratacire a vasului Saint-Louis.

Bazandu-se atat pe documente de arhiva, cat si pe marturiile supravietuitorilor, Gilbert Sinoue povesteste aici, ora dupa ora, o epopee despre care s-ar crede ca nu a putut exista, intrucat pare de neconceput.

Gilbert Sinoue s-a nascut la Cairo, in 1947. Este autorul a numeroase opere, printre care Cartea de safir (Gallimard, Prix des Libraires 1996), Copilul din Bruges (Gallimard, 1999), Zile si nopti (Gallimard, 2001), Ambasadoarea (Calmann-Levy, 2002), Secretele lui Dumnezeu (Albin Michel, Marele Premiu pentru literatura politista), Akhenaton, zeul blestemat (Flammarion, 2004).


Vezi mai multe detalii pe libraria ishop.ro Vezi mai multe detalii despre Un vapor pentru infern
Cartea Un vapor pentru infern in librarie
Fotografiile cartilor prezentate in acest catalog online au caracter informativ si pot exista diferente intre aceastea si cartile respective. Informatiile despre cartea "Un vapor pentru infern - Gilbert Sinoue" sunt informative, pot fi schimbate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala.
CARTI PE ACEEASI TEMA
si subiect apropiat..
3 recomandari Cartea.ro
Asaltul - Stephen Crane Urmatoarea carte recomandata din categoria Aventura
Stephen Crane
9,03 lei
Diamante mortale - Jean-Christophe Grang Urmatoarea carte recomandata din categoria Aventura
Jean-Christophe Grang
0,00 lei
Blestemat Razboi - Marc Charuel Urmatoarea carte recomandata din categoria Aventura
Marc Charuel
0,00 lei

Intoarce-te sa vezi
cartile din categoria
AventuraCarti recomandate din categoria Aventura