Un secret

Un secret - Philippe Grimbert
Disponibilitate:
Carte disponibila in libraria online ishop.roUn secret
Comanda acum "Un secret - Philippe Grimbert" de pe libraria ishop la pretul de 0,00 lei
Descriere carte:


Romanul relateaza povestea unei familii de evrei care traieste drama Holocaustului, a unei iubiri ilicite si damnabile, ale carei urmari afecteaza in mod irevocabil destine si le determina cursul. Autorul nareza istoria a doua cupluri, pe fondul celui de-al Doilea Razboi Mondial, si descrie minutios drama interioara care le macina si care se contureaza, pe fondul dramei generale, cea a razboiului. Aceasta se rasfrange in fapt asupra naratorului insusi, rod blestemat al unei iubiri nepermise, bantuit de fantomele unui frate vitreg si a mamei acestuia, prima sotie a tatalui sau. Romanul lasa sa se dezvaluie treptat secretul care ii bulverseaza adolescentului de cincisprezece ani intreaga existenta. Philippe Grimbert incearca in acest roman sa se elibereze, prin actul confesiunii, de teribilul secret si r

euseste sa gradeze perfect desfasurarea epica, dozand elementele de surpriza si revendicandu-si tonul detasat, obiectivat, al naratorului care nu-si permite implicarea in propriul text.

?Inainte de toate, aceasta carte se adreseaza celor absenti, predecesorilor mei care au disparut dintre noi din cauza unor asasini [?] Cartea mea doreste sa devina mormantul pe care nu l-au avut niciodata." Philippe Grimbert

?Un text splendid in care inexprimabilul devine exprimabil." Philippe-Jean Catinchi, Le Monde des livres

Premii:
PRIX GONCOURT DE LYCEENS (2004), PRIX DES LECTRICES D'ELLE (2005), PRIX WIZO (2005).
Nominalizat la: Prix Medicis, Femina si Goncourt in 2004.

Philippe Grimbert este psihanalist si scriitor. A mai scris trei eseuri: Psychanalyse de la chanson (1996, Belles Lettres), Pas de fumee sans Freud (1999, Armand Colin) si Chantons sous la psy (2002, Hachette litterature) si un roman: La petite robe de Paul , 2001.

?Bunicul meu dinspre tata a fost roman si si-a parasit tara cand avea 18 ani pentru a scapa de persecutii. Problema este ca nu a vrut niciodata sa povesteasca despre familia lui lasata in urma. Pentru mine acesta este un secret in plus, pe care vizita in Romania imi va permite poate sa-l dezvalui macar partial." Philippe Grimbert, interviu pentru revista Elle , editia in limba romana.


Vezi mai multe detalii pe libraria ishop.ro Vezi mai multe detalii despre Un secret
Cartea Un secret in librarie
Fotografiile cartilor prezentate in acest catalog online au caracter informativ si pot exista diferente intre aceastea si cartile respective. Informatiile despre cartea "Un secret - Philippe Grimbert" sunt informative, pot fi schimbate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala.
CARTI PE ACEEASI TEMA
si subiect apropiat..
3 recomandari Cartea.ro
Prima dragoste, ultima dragoste - Romain Gary Urmatoarea carte recomandata din categoria Literatura universala
Romain Gary
23,74 lei
Mananca-ma - Agnès Desarthe Urmatoarea carte recomandata din categoria Literatura universala
Agnès Desarthe
22,80 lei
Femeia nisipurilor - Kobo Abe Urmatoarea carte recomandata din categoria Literatura universala
Kobo Abe
23,70 lei

Intoarce-te sa vezi
cartile din categoria
Literatura universalaCarti recomandate din categoria Literatura universala