Un roman la Paris

Un roman la Paris - Dumitru Tepeneag
Disponibilitate:
Carte disponibila in libraria online ishop.roUn roman la Paris
Comanda acum "Un roman la Paris - Dumitru Tepeneag" de pe libraria ishop la pretul de 32,77 lei
Descriere carte:
Dupa ce, timp de aproape doua decenii, numele, creatia literara si opiniile culturale, politice sau civice ale lui Dumitru Tepeneag au fost inaccesibile publicului din Romania (fiind vorba de singurul scriitor caruia regimul Ceausescu, retragindu-i cetatenia prin decret, i-a impus exilarea), incomodul autor a revenit ?in forta", din 1990, in literatura nationala si pe scena publica romaneasca. Prozator de o incontestabila originalitate, teoretician, alaturi de Leonid Dimov, al curentului literar numit onirism estetic (sau onirism structural ), adevarat ?caid" al ?Grupului oniric", animator al luarilor de pozitie antitotalitare (in perioada de dinainte de exilare) si polemist incorigibil, nealiniat si ?tepos" (in perioada postdecembrista), Dumitru Tepeneag e, sub mai multe raporturi, o figura aparte. De la onirismul ?pur si dur" al anilor saizeci si pina la ?textualismul" anilor saptezeci ori la postmodernismul anilor nouazeci, scrisul lui s-a innoit neincetat, fara rupturi radicale si fara abjurari estetice.

?Nu adevarul ca eveniment comunicat, (?) nu asta conteaza, ci tensiunea care se stabileste in acest efort pe care il face artistul pentru a-si armoniza fiinta lui cu societatea din care face parte; aceasta dorinta de-a fi tu insuti, intreg si armonios, indiferent de niste riscuri trecatoare si stupide; tensiunea asta, in care nu mai e loc pentru frica si nici timp pentru tentatii materiale. Febra asta... Febra asta naste ceea ce se cheama arta. E simplu, nu?" (Dumitru Tepeneag)

Vezi mai multe detalii pe libraria ishop.ro Vezi mai multe detalii despre Un roman la Paris
Cartea Un roman la Paris in librarie
Fotografiile cartilor prezentate in acest catalog online au caracter informativ si pot exista diferente intre aceastea si cartile respective. Informatiile despre cartea "Un roman la Paris - Dumitru Tepeneag" sunt informative, pot fi schimbate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala.
CARTI PE ACEEASI TEMA
si subiect apropiat..
3 recomandari Cartea.ro
Andreea Marin - Alexandru Raducanu Urmatoarea carte recomandata din categoria Biografii / Memorialistica
Alexandru Raducanu
14,25 lei
Magul - Fernando Morais Urmatoarea carte recomandata din categoria Biografii / Memorialistica
Fernando Morais
56,05 lei
George Enescu - Noel Malcolm Urmatoarea carte recomandata din categoria Biografii / Memorialistica
Noel Malcolm
30,60 lei

Intoarce-te sa vezi
cartile din categoria
Biografii / MemorialisticaCarti recomandate din categoria Biografii / Memorialistica