Un om sfirsit

Un om sfirsit - Giovanni Papini
Pret: 28,45 Lei
(pretul include TVA)
Disponibilitate:
Carte disponibila in libraria online ishop.roUn om sfirsit
  • Autor: Giovanni Papini
  • Editura: Polirom
  • Colectia: Biblioteca Polirom. Clasicii Modernitatii
  • Categoria: Literatura clasica
  • ISBN: 978-973-46-1108-9
  • An aparitie: 2008
  • Numar de pagini: 280
  • Format carte: 106 x 180 mm
Comanda acum "Un om sfirsit - Giovanni Papini" de pe libraria ishop la pretul de 28,45 lei
Descriere carte:
Cea mai cunoscuta lucrare a lui Giovanni Papini, unul dintre cei mai prolifici si mai influenti intelectuali ai primei jumatati a secolului al XX-lea, reeditata dupa 15 ani de absenta.
Romanul autobiografic Un om sfirsit , publicat in 1912, este cea mai cunoscuta lucrare a lui Giovanni Papini. Cartea realizeaza un portret al intelectualului macinat de convingeri contradictorii si de o profunda dezamagire in fata mediocritatii din jur, careia ii opune o atitudine critica si lucida, dar sfisiata de angoase. Este confesiunea uluitoare a unei personalitati complexe, de un egocen­trism maladiv, insa scrisa intr-o maniera impresio­nanta, cu inteligenta si deplina onestitate. Stilul vehe­ment si incisiv al lui Papini, bogat in imagini si cultivind cu voluptate paradoxul, surprinde si pro­voaca cititorul, care recunoaste in scriitorul italian unul dintre acele spirite vesnic nelinistite, aflate intr-o perpetua cautare.
?Eu nu sint un om in adevaratul inteles al cuvintului. Nu sint un om ca toti ceilalti, un om in carne si oase, un barbat nascut din femeie. Nu am venit pe lume precum semenii mei. Nimeni nu mi-a vegheat leaganul, nici primii ani de viata. Nu am cunoscut nerabdarea adolescentei sau siguranta legaturilor de familie. Eu ? si voi spune asta in auzul intregii lumi, fie ca ma credeti sau nu ? sint doar o figura nascuta dintr-un vis... Exist numai pentru ca cineva ma viseaza, cineva care, dormind, ma vede miscindu-ma, actionind si traind ? sau, chiar acum, rostind aceste cuvinte.? (Giovanni Papini)
?Doar persoanele sterile si mediocre se preocupa de perfecta coerenta a gindurilor proprii si sint obsedate de teama de a nu gresi. Papini a gresit de multe ori, s-a contrazis cu furie, pina la a se compromite. Si totusi opera sa a ramas unitara si coerenta de la prima pina la ultima pagina.? (Mircea Eliade)

Vezi mai multe detalii pe libraria ishop.ro Vezi mai multe detalii despre Un om sfirsit
Cartea Un om sfirsit in librarie
Fotografiile cartilor prezentate in acest catalog online au caracter informativ si pot exista diferente intre aceastea si cartile respective. Informatiile despre cartea "Un om sfirsit - Giovanni Papini" sunt informative, pot fi schimbate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala.
CARTI PE ACEEASI TEMA
si subiect apropiat..
3 recomandari Cartea.ro
Focul - Gabriele D'annunzio Urmatoarea carte recomandata din categoria Literatura clasica
Gabriele D'annunzio
17,10 lei
Fragmente Istorice. Negru Pe Alb - Negruzzi Costache Urmatoarea carte recomandata din categoria Literatura clasica
Negruzzi Costache
12,00 lei

Intoarce-te sa vezi
cartile din categoria
Literatura clasicaCarti recomandate din categoria Literatura clasica