Un om norocos

Un om norocos - Octavian Paler
Pret: 45,55 Lei
(pretul include TVA)
Disponibilitate:
Carte disponibila in libraria online ishop.roUn om norocos
  • Autor: Octavian Paler
  • Editura: Polirom
  • Colectia: Seria De Autor Octavian Paler
  • Categoria: Literatura romana
  • ISBN: 978-973-46-0986-4
  • An aparitie: 2008
  • Numar de pagini: 488
  • Format carte: 130 x 200 mm
Comanda acum "Un om norocos - Octavian Paler" de pe libraria ishop la pretul de 45,55 lei
Descriere carte:
Un azil de batrini izolat pe malul marii, in vecinatatea unei mlastini, a unor faleze de marmura si a unui sat de pescari. Este locul in care Daniel Petric, un sculptor fara vocatie, dupa experiente lamentabile (adolescent fiind, trece printr-o scoala de corectie, apoi este internat intr-un ospiciu, ajunge si la puscarie), descopera o realitate absurda, o viata guvernata de frica, ura, denunturi, lasitati agresive, violenta si amenintare.
??Omul norocos? din romanul lui Octavian Paler se afla in captivitatea fara speranta a cosmarului permanent si generalizat. Totul in aceasta carte, una dintre cele mai intunecate carti din toata literatura romana, e cosmar, halucinatie, un nesfirsit vis rau. Delirul oniric angoasat s-a substituit realitatii complet si ireversibil. Nu sint anulate diferentele, frontiera dintre veghe si vis, pragul dintre real si cosmaresc: anulat este realul insusi, anulata e starea de veghe. Un roman de ambianta fantastica, o parabola neagra si enigmatica, in genul prozei lui Franz Kafka, Dino Buzzati, Julien Gracq, Samuel Beckett si, dintre romani, A.E. Baconsky. Si un roman sardonic, titlul fiind ? era evident dupa numai citeva pagini ? in raspar. O antifraza, figura retorica in perfect acord cu umorul taciturn al scriitorului.? (Mircea Iorgulescu)

Prefata de Mircea Iorgulescu.

Vezi mai multe detalii pe libraria ishop.ro Vezi mai multe detalii despre Un om norocos
Cartea Un om norocos in librarie
Fotografiile cartilor prezentate in acest catalog online au caracter informativ si pot exista diferente intre aceastea si cartile respective. Informatiile despre cartea "Un om norocos - Octavian Paler" sunt informative, pot fi schimbate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala.
CARTI PE ACEEASI TEMA
si subiect apropiat..
3 recomandari Cartea.ro
Acasa printre straini - Gabriela Melinescu Urmatoarea carte recomandata din categoria Literatura romana
Gabriela Melinescu
17,57 lei
Ce fata cumplita am - Cosmin Manolache Urmatoarea carte recomandata din categoria Literatura romana
Cosmin Manolache
12,26 lei
Aparitia, Disparitia si Eternitatea Eonei - Antonesei Liviu Urmatoarea carte recomandata din categoria Literatura romana
Antonesei Liviu
15,00 lei

Intoarce-te sa vezi
cartile din categoria
Literatura romanaCarti recomandate din categoria Literatura romana