Un fir de marar si cerul albastru

Un fir de marar si cerul albastru - Sanda Nitescu
Disponibilitate:
Carte disponibila in libraria online ishop.roUn fir de marar si cerul albastru
Comanda acum "Un fir de marar si cerul albastru - Sanda Nitescu" de pe libraria ishop la pretul de 23,70 lei
Descriere carte:
?Sub un motto proustian, Sanda Nitescu scrie un text pe care ne este cu neputinta sa-l desemnam ca apartinind unui gen anume. Poem, roman, eseu: gasim cite ceva din fiecare intr-un subtil si surprinzator amestec care creeaza - as indrazni sa spun - un nou gen, inca nenumit. Puternicele nuclee autobiografice - copilaria, tineretea din Romania, exilul parizian - devin, prin scriitura, resurse inepuizabile ce informeaza o mitologie personala traita si ca mitologie colectiva. Un univers al senzorialului creat prin mecanisme oarecum analoge celor proustiene, printr-un du-te-vino intre trecut si prezent, il invadeaza pe cititor, care se lasa si el prada unui suvoi de miresme, savori, culori, sunete, senzatii tactile. Din splendoarea acestui haos primordial se reface un spatiu al memoriei afective, cu ordinea, cu valorile lui specifice, care sint totdeauna cele ale unui eu concret." (Irina Mavrodin)

?Lumea romaneasca a Sandei Nitescu se reconstituie la Paris, ca la atitia altii, din imaginile si din parfumurile copilariei. Dar Sanda Nitescu isi proiecteaza copilaria fericita in Bucurestii de acum o jumatate de secol, la inceputul anilor '50, cind caminul, alveola familiala, ramasese singurul refugiu in fata barbariei care ne asedia, pastrind ceva din frumusetea si caldura normalitatii; iar simbolul vietii normale a familiei, momentul in care toata lumea se aduna in jurul aceluiasi centru si se simtea parte a aceluiasi corp, era actul ritual al mesei."

Vezi mai multe detalii pe libraria ishop.ro Vezi mai multe detalii despre Un fir de marar si cerul albastru
Cartea Un fir de marar si cerul albastru in librarie
Fotografiile cartilor prezentate in acest catalog online au caracter informativ si pot exista diferente intre aceastea si cartile respective. Informatiile despre cartea "Un fir de marar si cerul albastru - Sanda Nitescu" sunt informative, pot fi schimbate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala.
CARTI PE ACEEASI TEMA
si subiect apropiat..
3 recomandari Cartea.ro
Errata. O autobiografie - George Steiner Urmatoarea carte recomandata din categoria Biografii / Memorialistica
George Steiner
24,30 lei
Rafael. O viata fericita - Antonio Forcellino Urmatoarea carte recomandata din categoria Biografii / Memorialistica
Antonio Forcellino
47,41 lei
Carol al II-lea. Intre datorie si pasiune. Insemnari zilnice, vol. IV (1943-1945) - Editie ingrijita de Marcel-Dumitru Ciuca si Narcis Dorin Ion Urmatoarea carte recomandata din categoria Biografii / Memorialistica
Editie ingrijita de Marcel-Dumitru Ci...
20,90 lei

Intoarce-te sa vezi
cartile din categoria
Biografii / MemorialisticaCarti recomandate din categoria Biografii / Memorialistica