Un Yankeu La Curtea Regelui Arthur

Un Yankeu La Curtea Regelui Arthur - TWAIN Mark, Trad. COMARNESCU Petru, MARIAN Eugen B.
Pret: 8,91 Lei
(pretul include TVA)
Disponibilitate:
Carte disponibila in libraria online ishop.roUn Yankeu La Curtea Regelui Arthur
Comanda acum "Un Yankeu La Curtea Regelui Arthur - TWAIN Mark, Trad. COMARNESCU Petru, MARIAN Eugen B." de pe libraria ishop la pretul de 8,91 lei
Descriere carte:
O straveche camasa de zale din veacul al VI -lea. E din epoca regelui Arthur si a Mesei Rotunde. Se spune ca ar fi apartinut cavalerului sir Sagramor cel Chinuit de Dor. Observati, va rog, gaura rotunda din inelele zalei. Nu i se stie provenienta. Se banuieste ca a fost facuta de un glont. Luati aminte! Am fost de fata la savarsirea faptei. Eu insumi am gaurit zalele. Alegandu-si ca sursa documentaristica traducerea si compilatia lui sir Thomas Malory (sec. al XV-lea) a faimoasei carti Morte d Arthur (cuprinzad, prescurtate, romanele cavaleresti franceze din ciclul Mesei Rotunde) Twain ajungea sa publice in 1889 un roman care, in timp, si-a castigat cu prisosinta un loc in patrimoniul cultural al tuturor popoarelor. Aventura yankeului din Connecticut la curtea legendarului rege, iscusit vesmant literar pentru o satira antiromantica si amara a tiraniei feudale, isi propune ca, mentinand in desfasurarea sa atmosfera insolita si incitanta din debut, sa demitizeze imaginea idilica a evului mediu, opunandu-i tabloul optimist al modernitatii, in spiritul marturisit de Twain chiar in prefata romanului: Neimblanzitele legi si obiceiuri pomenite in aceasta poveste apartin istoriei, ca si intamplarile alese pentru a le ilustra. Nu sustin mortis ca [ele] au existat aievea in Anglia veacului al VI-lea.Nu, eu sustin doar atata: de vreme ce ele au existat in civilizatia engleza si in alte civilizatii in timpuri mai apropiate de noi, banuiala ca fiintau inca din veacul al VI-lea nu trebuie socotita ca o incercare de a defaima veacul respectiv. Ba chiar avem dreptul sa credem ca lipsa, in timpurile acelea indepartate, a unora dintre legile si obiceiurile de care va fi vorba aici, a fost implinita, cu varf si indesat, de alte legi si obiceiuri inca mai rele. Cu simplitatea si naturaletea expresiei sale, cu umorul irezistibil, dublat de accente satirice autentice, Twain alege calea geniala a transmigratiei sufletelor , a transmutatiei epocilor si a trupurilor (conform teoriilor avansate de eroul-martor al evenimentelor relatate) pentru a aplica acuitatea criticii sale sociale si a-si sustine nazuintele generoase, intreprindere in care va recidiva in 1896 cand, publicand Personal Recollections of Joahn of Arc (Amintirile personale ale Ioanei d Arc ), oferea o noua confruntare grotesca a cavalerismului medieval cu prezentul, dupa reteta comentariului evenimentelor istorice in spiritul umorului folcloric european si al povestirii populare americane.

Vezi mai multe detalii pe libraria ishop.ro Vezi mai multe detalii despre Un Yankeu La Curtea Regelui Arthur
Cartea Un Yankeu La Curtea Regelui Arthur in librarie
Fotografiile cartilor prezentate in acest catalog online au caracter informativ si pot exista diferente intre aceastea si cartile respective. Informatiile despre cartea "Un Yankeu La Curtea Regelui Arthur - TWAIN Mark, Trad. COMARNESCU Petru, MARIAN Eugen B." sunt informative, pot fi schimbate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala.
CARTI PE ACEEASI TEMA
si subiect apropiat..
3 recomandari Cartea.ro
Povesti de neuitat: Cenusareasa - Walt Disney Urmatoarea carte recomandata din categoria Povesti de neuitat
Walt Disney
13,78 lei
Motanul incaltat si alte povesti - Charles Perault Urmatoarea carte recomandata din categoria Povesti de neuitat
Charles Perault
3,61 lei
Vrajitorul din Oz  - L. Frank Baum Urmatoarea carte recomandata din categoria Povesti de neuitat
L. Frank Baum
5,04 lei

Intoarce-te sa vezi
cartile din categoria
Povesti de neuitatCarti recomandate din categoria Povesti de neuitat