Ultimul canibal. Jurnal de antropolog

Ultimul canibal. Jurnal de antropolog - Hanna Bota
Disponibilitate:
Carte disponibila in libraria online ishop.roUltimul canibal. Jurnal de antropolog
Comanda acum "Ultimul canibal. Jurnal de antropolog - Hanna Bota" de pe libraria ishop la pretul de 33,20 lei
Descriere carte:
Ultimul canibal descrie o experienta senzationala, fiind o premiera absoluta in diaristica romaneasca.

Hanna Bota a petrecut o luna in mijlocul bastinasilor din Arhipelagul Vanuatu. Ca antropolog, ea stie ca trebuie sa te asimilezi unei lumi necunoscute pentru a o cunoaste mai bine pe a ta. A trait alaturi de nepotii canibalilor, in colibe din bambus si frunze, s-a hranit cu bucatele lor fruste, a aplaudat cintecele si dansurile lor, a locuit singura printre ei, fara a avea in preajma oameni albi, si a legat prietenii pe viata. I-au fost dezvaluite rituri si practici ceremoniale, obiecte-tabu, pietre sfinte pentru inchinare, legende sau pur si simplu povesti de viata. In final, a aflat nepretuitul secret al proprietatii asupra Timpului. Si a mai avut o revelatie: desi a disparut si ultimul canibal din Pacificul de Sud, adesea il vom regasi in batrina lume "civilizata"...

"Hanna Bota ne propune o calatorie extraordinara, cum faceau, odinioara, eroii lui Jules Verne. Fara indoiala, totul este senzational: de la drumul catre Vanuatu, pina la studiul "noii geografii" pe care o cartografiaza calatorul, omul de stiinta, femeia secolului XXI. Este, desigur, omul de stiinta care i-a citit pe cei mari ai calatoriilor, ai antropologiei si, din cind in cind, vrea sa si-i asocieze in calatoria "lui". Dar este si scriitorul si "aventurierul" care traieste intens Descoperirea. Am folosit majuscula, fiindca itinerarul pe care ni-l propune scriitorul, antropologul si omul religios Hanna Bota este o premiera absoluta: niciun roman n-a mai strabatut lumea in care a trait, un timp mirabil, autoarea acestei carti." (Cornel Ungureanu)

"Interesata de literatura, etnologie, antropologie culturala si teologie, Hanna Bota isi alimenteaza nevoia aproape frenetica de cunoastere parcurgind nu doar mii de kilometri, ci si mii de pagini dintr-o bibliografie la fel de diversa ca lumile pe care le viziteaza. Scrisul sau ezita intre poezie, proza si eseu, cu rezultate remarcabile de fiecare data si cu aceeasi privire impartita intre scrutarea metodica, pedanta a celorlalti si sondarea propriilor necunoscute. (...) Ultimul canibal este un extrem de interesant si bine scris jurnal-eseistic-de-calatorie, cu insertii poematice si desfasurari epice. Altfel spus, o carte pentru cele mai felurite gusturi." (Irina Petras)

Vezi mai multe detalii pe libraria ishop.ro Vezi mai multe detalii despre Ultimul canibal. Jurnal de antropolog
Cartea Ultimul canibal. Jurnal de antropolog in librarie
Fotografiile cartilor prezentate in acest catalog online au caracter informativ si pot exista diferente intre aceastea si cartile respective. Informatiile despre cartea "Ultimul canibal. Jurnal de antropolog - Hanna Bota" sunt informative, pot fi schimbate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala.
CARTI PE ACEEASI TEMA
si subiect apropiat..
3 recomandari Cartea.ro
Imperiul Deschis - Mark Taplin Urmatoarea carte recomandata din categoria Calatorii
Mark Taplin
31,41 lei
Athos. Calator la Sfantul Munte. (carte) - Horia Alexandrescu Urmatoarea carte recomandata din categoria Calatorii
Horia Alexandrescu
37,79 lei
Prin praf si vise - Roxana Valea Urmatoarea carte recomandata din categoria Calatorii
Roxana Valea
42,75 lei

Intoarce-te sa vezi
cartile din categoria
CalatoriiCarti recomandate din categoria Calatorii