Ultimele insemnari ale lui Mateiu Caragiale - Editia a II-a

Ultimele insemnari ale lui Mateiu Caragiale - Editia a II-a - Ion Iovan
Pret: 32,30 Lei
(pretul include TVA)
Disponibilitate:
Carte disponibila in libraria online ishop.roUltimele insemnari ale lui Mateiu Caragiale - Editia a II-a
Comanda acum "Ultimele insemnari ale lui Mateiu Caragiale - Editia a II-a - Ion Iovan" de pe libraria ishop la pretul de 32,30 lei
Descriere carte:
Ion Iovan. Nascut la 9 mai 1937, in Gaesti-Dambovita, a facut studii de drept si geologie in Bucuresti. A publicat la Editura Cartea Romaneasca volumele de versuri Dupaamiaza unei clipe (1976, Premiul Uniunii Scriitorilor din Romania pentru debut) si Rezervatie naturala (1979).

Dupa acestea scrie proza, semnand in 1981 o carte insolita, Comisia speciala (reeditata in 1998 la Editura Eminescu), apoi romanele Impromptu (1986) si Ultima iarna (1991). In 2002 ii apare la Editura Compania eseul biografic Mateiu Caragiale. Portretul unui dandy roman .

?Ce-a facut Ion Iovan? A intrat in pielea lui Mateiu si a scris jurnalul apocrif al ultimului an de viata al acestuia, zi cu zi, reconstituindu-i la persoana I existenta: preocuparile, opiniile, obsesiile, sentimentele, faptele... Dar cartea lui Ion Iovan continua, plina de surprize, cu un Index care lumineaza primele 356 de pagini dandu-le dimensiuni romanesti, nu lipsite de senzational... Ultimele 30 de pagini inchid rotund bucla manuscriselor disparute, dinspre sfarsitul secolului XX si cu o viziune nu tocmai flatanta a Bucurestiului postrevolutionar. Ar fi pacat sa ratati aceasta ?carte a anului? si sa nu aflati ce romancier uimitor e Ion Iovan.?
Adriana Bittel ( Formula AS , nr. 827, 2008)

?Dupa ce, in Portretul unui dandy roman , a alcatuit o frumoasa docu-drama romanesca a vietii lui Mateiu... autorul Comisiei speciale revine cu un volum masiv in care biografia mateina este ridicata, definitiv, la puterea fictiunii. Pornind de la datele din jurnalul si agendele lui Mateiu, dar si de la atmosfera bucuresteana a epocii in care acesta se misca, primele 356 de pagini inchipuiesc ?ultimele insemnari? ale scriitorului, mai bogate decat intreaga sa opera editata.?
Paul Cernat ( Dilemateca , nr. 28, 2008)

?Cartea anului este, n-am nicio indoiala, romanul lui Ion Iovan, publicat la Curtea Veche,   Ultimele insemnari ale lui Mateiu Caragiale ...?
Stefan Agopian ( Romania literara , nr. 51-52, 2008) 

Impreuna cu existenta de autentic dandy,   pe care a dus-o cu brio in vechiul Bucuresti, trairea interioara impresioneaza la ?divinul?   Mateiu Caragiale. Din pacate, insemnarile lui intime au disparut in intregime. Ratacirea misterioasa a Jurnalului matein reprezinta un handicap major in intelegerea ?celui mai reactionar scriitor roman?, cum a fost desemnat bastardul marelui Ion Luca. Si aceasta in pofida asa-zisei transcrieri a criticului Perpessicius dupa carnetele originale depuse in 1936 la Fundatia ?Regele Carol II?. Transcriere pierduta si ea. Astfel ca, nepublicata onest la vremea potrivita, in lipsa materiei olografe, memorialistica autorului Crailor de Curtea Veche este nevoita sa respire aerul fabulatiei.


Vezi mai multe detalii pe libraria ishop.ro Vezi mai multe detalii despre Ultimele insemnari ale lui Mateiu Caragiale - Editia a II-a
Cartea Ultimele insemnari ale lui Mateiu Caragiale - Editia a II-a in librarie
Fotografiile cartilor prezentate in acest catalog online au caracter informativ si pot exista diferente intre aceastea si cartile respective. Informatiile despre cartea "Ultimele insemnari ale lui Mateiu Caragiale - Editia a II-a - Ion Iovan" sunt informative, pot fi schimbate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala.
CARTI PE ACEEASI TEMA
si subiect apropiat..
3 recomandari Cartea.ro
MANUSCRISUL DIN TREN. JURNALUL VIETII MELE. MEMORII 1930-1989 - NEMTEANU-CHIRIACESCU, Livia Urmatoarea carte recomandata din categoria Biografii / Memorialistica
NEMTEANU-CHIRIACESCU, Livia
14,25 lei
Nu regret, nu ma jelesc, nu strig -  Mihaela M. Ceausescu Urmatoarea carte recomandata din categoria Biografii / Memorialistica
Mihaela M. Ceausescu
18,90 lei
Angela Buciu, Destin Nelinistit - Botis Austin Urmatoarea carte recomandata din categoria Biografii / Memorialistica
Botis Austin
11,00 lei

Intoarce-te sa vezi
cartile din categoria
Biografii / MemorialisticaCarti recomandate din categoria Biografii / Memorialistica