Ultima republica. Volumul I: De ce a pierdut Uniunea Sovietica al doilea razboi mondial?

Ultima republica. Volumul I: De ce a pierdut Uniunea Sovietica al doilea razboi mondial? - Victor Suvorov
Disponibilitate:
Carte disponibila in libraria online ishop.roUltima republica. Volumul I: De ce a pierdut Uniunea Sovietica al doilea razboi mondial?
  • Autor: Victor Suvorov
  • Editura: Polirom
  • Colectia: Hexagon
  • Categoria: Istorie
  • ISBN: 978-973-46-1848-4
  • An aparitie: 2010
  • Numar de pagini: 320
  • Format carte: 135 x 200
Comanda acum "Ultima republica. Volumul I: De ce a pierdut Uniunea Sovietica al doilea razboi mondial? - Victor Suvorov" de pe libraria ishop la pretul de 25,60 lei
Descriere carte:
Traducere de Radu Parpauta   Sub pseudonimul Victor Suvorov, fostul ofiter sovietic de contrainformatii Vladimir Rezun a provocat dezbateri incinse prin uimitoarea sa teza conform careia Hitler a atacat Uniunea Sovietica tocmai in momentul in care Stalin se pregatea sa invadeze Europa pentru a extinde comunismul in tarile occidentale. Amestecul statului in viata particulara a cetatenilor, desfiintarea proprietatii private, precum si consecintele care au decurs din acestea ? birocratizarea vietii publice, rapirea libertatii, prin urmare totalitarismul ? sint demascate nu doar ca trasaturi nefaste ale unui anumit tip de societate, ci si ca intentii evidente ale comunistilor rusi. In opinia lui Suvorov, sovieticii, care doreau un conflict international pentru a putea raspindi comunismul in intreaga lume, trebuie considerati adevaratii initiatori ai celui de-al doilea razboi mondial, dar si, intr-un fel, perdantii acestuia, deoarece Stalin nu a reusit sa isi duca pina la capat proiectul expansionist.   ?In Ultima republica , Suvorov aduce dovezi in favoarea afirmatiei sale ca Stalin se pregatea pentru un razboi de agresiune, punind accent in special pe motivatia ideologica a actiunilor liderului sovietic.? ( The Journal of Historical Review )

Cuprins: De ce a refuzat sa onoreze Parada Victoriei? ? Cine avea aliati mai buni? ? Cum ar fi reactionat Marea Britanie ? Cum am luptat cu martienii ? Despre tancurile care luau foc ? Un manual de conversatie german din ? Regiunea Smolensk ? Ce fel de tancuri avea Hitler? ? Cite ore sint pina la Ploiesti?

Vezi mai multe detalii pe libraria ishop.ro Vezi mai multe detalii despre Ultima republica. Volumul I: De ce a pierdut Uniunea Sovietica al doilea razboi mondial?
Cartea Ultima republica. Volumul I: De ce a pierdut Uniunea Sovietica al doilea razboi mondial? in librarie
Fotografiile cartilor prezentate in acest catalog online au caracter informativ si pot exista diferente intre aceastea si cartile respective. Informatiile despre cartea "Ultima republica. Volumul I: De ce a pierdut Uniunea Sovietica al doilea razboi mondial? - Victor Suvorov" sunt informative, pot fi schimbate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala.
CARTI PE ACEEASI TEMA
si subiect apropiat..
3 recomandari Cartea.ro
Europa de la Bismarck la Gorbaciov - Peter Calvocoressi Urmatoarea carte recomandata din categoria Istorie
Peter Calvocoressi
17,57 lei
Caesar  - Yann Le Bohec Urmatoarea carte recomandata din categoria Istorie
Yann Le Bohec
6,08 lei

Intoarce-te sa vezi
cartile din categoria
IstorieCarti recomandate din categoria Istorie